Доминацията на Терънс Кроуфърд на професионалния ринг в полусредна категория продължи и след мача с Амир Хан. 31-годишният американец спечели големия сблъсък на галавечерта в “Медиъсн Скуеър Гардън” в Ню Йорк с технически нокаут и записа 35-ия си успех от 35 мача и 26-и с нокаут, като така защити световната си титла на WBO.

Успехът му обаче дойде по малко куриозен начин. В 6-ия рунд Хан опита агресивна атака, а отговорът на Кроуфърд бе неволен удар под пояса. Англичанинът обаче прецени, че не може да продължи мача и в крайна сметка решението на съдиите бе да присъдят победата в полза на американеца.

Всъщност обаче Кроуфърд така или иначе изцяло доминираше на ринга. Още в първия рунд той прати съперника си в нокдаун и с малко повече шанс дори можеше и да го нокаутира, но 32-годишният британец някак си удържа на мощните атаки на неговия съперник.

How is my man getting dropped in the FIRST ROUND. FFS. Come on bro!! #CrawfordKhan #amirkhan pic.twitter.com/0XsuUSREmL

— Mohamed Huseen (@MoHus66) April 21, 2019

След това роденият в Омаха боксьор продължи да диктува темпото на мача и спечели всеки от следващите пет рунда, преди да се стигне до злополучната случка, която му донесе и победата в срещата.

Crawford hits Amir Khan in the "family jewels" and the fight is stopped! pic.twitter.com/sxU5XiSXcJ

— The Sports Junky (@TheSportsJunky1) April 21, 2019

Това бе 5-ата загуба на Амир Хан при професионалистите в 34-ия му мач. Активът му вече е (33 победи, 20 с нокаут и 5 загуби) .