Днес в 20:00 часа Берое приема Черно море в среща от 4-ия кръг на шампионския плейоф в Първа професионална лига. Двата тима записаха някои разочароващи резултати от началото на втората част на сезона и на практика загубиха шансове в битката за топ 3. Сега те ще ближат раните си и ще доиграват сезона.



Домакините все още нямат успех от началото на шампионския плейоф. Старозагорци записаха две равенства и една загуба и са на последното 6-о място в първата шестица.

Черно море започна плейофа с две поредни загуби. В последния кръг варненци все пак се събудиха и записаха успех с 2:0 като гост на Ботев (Пловдив), което със сигурност е върнало настроението в отбора преди днешното гостуване под Аязмото.


Статистиката показва, че силите на двата тима са доста изравнени. Берое има 30 победи, докато “Моряците” са с 33, а 28 срещи са завършили наравно. В редовния сезон мачът във Варна приключи без голове и без победител, докато ответната среща в Стара Загора бе спечелена от гостите с 1:0.

Треньорът на домакините Александър Томаш има доста проблеми с окомплектоването на състава. Вандерсон, Владимир Гаджев и Георги Ангелов са контузени, а Ерол Алкан е наказан. Ветеранът Мартин Камбуров пък е с вирус и също не е ясно дали ще може да играе, като под въпрос са и Никита Баранов и Карлос Охене, които все пак се очаква да са в групата.

Така треньорът вероятно ще заложи на Перниш под рамката и Желев, Бандаловски, Баранов и Василев в защита. Цветков и Меледже ще са опорните халфове, а Минчев ще действа пред тях. Бригидо и Мешка ще започнат на крилата, а в атака ще бъде Камбуров, ако е в състояние да играе.



Черно море ще бъде единствено без наказание Радослав Василев. Илиан Илиев вероятно ще заложи на Дюлгеров под рамката, а пред него в защита ще действат Станчев, Димов, Генев и Панов. Андраде и Панайотов ще бъдат дефанзивните халфове, а Ндонгала и Минчев ще започнат на крилата. В атака ще бъде Жоржиньо, а зад гърба му ще го подкрепя Илиев.

Първа професионална лига, шампионски плейоф, 4 кръг:

БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

БЕРОЕ: Перниш, Желев, Бандаловски, Баранов, Василев, Меледже, Цветков, Минчев, Бригидо, Мешка, Камбуров

Ч. МОРЕ: Дюлгеров, Станчев, Димов, Генев, Панов, Панайотов, Андраде, Илиев, Ндонгала, Минчев, Жоржиньо

Стадион: “Берое”, Стара Загора
Съдия: Петър Костадинов
Начало: 20:00 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!