Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместник-кметът Галина Георгиева връчиха лакомства на децата, които се включиха в тазгодишната инициатива „Бонбони за смет“. Днес, 20 април, срещу всеки чувал с отпадъци, бяха предоставяни торбички с лакомства на следните места: в ЖК “Орел”, до сградата на Община Разград; в градинката до хотел „Централ” и в градинката до обръщалото в Квартал “Абритус” /Водна централа/.

600 пакета със сладки и лакомства бяха раздадени на децата, като срещу всяка торбичка децата получиха номерче, с което ще могат да участват в томбола на 9 май, когато ще може да получат още награди.

Акцията «Бонбони за смет» се провежда в рамките на традиционна кампания за пролетно хигиенизиране на населените места, която се организира от Община Разград в края на зимния сезон.

Кампанията включва организирани дни за почистване и хигиенизиране на териториите за обществено ползване в населените места с участието на граждани, фирми и обществени организации. Активно включилите се участници в кампанията се стимулират от Общинската администрация с връчване на материални награди. На добре представилите се и с най-голям принос в хигиенизирането на населените места на територията на община Разград, са определени награди за първо, второ и трето място за всяка категория „Населени места”, „Училища”, „Детски градини”, „Организации и фирми” и „Гражданско участие”, както следва:

– първо място /предметна награда на стойност до 300 лв./;
– второ място /предметна награда на стойност до 200 лв./;
– трето място /предметна награда на стойност до 100 лв./.

Награждаването на класираните участници ще се извърши на 09.05.2019 г.
Община Разград осигурява безплатни материали /найлонови чували и ръкавици/ и специализирана техника за транспортиране на отпадъци събрани от териториите за обществено ползване в населените места /междублокови пространства, паркове, градини, сервитути на пътни артерии/.