Отборът на КПС Варна се класира за финала на държавното първенство по водна топка за мъже. Това стана след победа с изпълнение на дузпи в полуфинала срещу градския съперник Аква спорт. Финалната четворка се провежда в Бургас.

Двубоят бе доста оспорван и мина през няколко обрата. Последната четвъртина започна с два гола аванс за играчите на Найден Найденов - 6:4, но в крайна сметка Аква спорт стигна до крайното 6:6.

Така финалистът трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи. 5-метровите удари бяха по пет, като играчите на КПС Варна вкараха четири от тях, а съперникът им - три.

В момента се играе вторият полуфинал между столичните ЦСКА и Локомотив-Никола Нанов.

Аква спорт ще играе утре в 15 ч. срещу загубилия тим в спор за бронзовите медали, а в 17,00 КПС Варна ще опита да направи дубъл, след като преди месец спечели и турнира за Купата на България. Финалният мач ще се излъчи директно по БНТ 3, която предава пряко и двата полуфинала днес.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html