Екип от Националната следствена служба пристигна преди малко на стадиона в пловдивското село Оризари, за да поеме разследването на авиокатастрофата, която отне живота на двама души, предаде TrafficNews.bg

Инцидентът стана около 10,20 часа тази сутрин, като на място са загинали пилотът и неговия пътник.

Самолетът е кръжал над стадиона, където по-късно трябвало да се проведе състезание с дронове. Наградата била 15-минутен полет със злопоучния самолет. Когато летателната машина прелетяла ниско, за да поздрави хората на стадиона, крилото се откъснало, а тя се разбила в дигата на река Марица, която е в непосредствена близост до футболния стадион.

Какво разказаха още Пенка Гарабетова, която е очевидец на инцидента, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и директорът на полицията в града старши комисар Атанас Илков - вижте във видеото:

 

„Най-вероятно се е отворил люка на кабината, при което пилотът е дръпнал по-рязко. Аз лично видях как се откачи крилото, падна и в следващия момент самолетът загуби височина, обърна се и падна зад дърветата. Чухме удара, хукнахме да помагаме.”, заяви пред TrafficNews.bg Пенка Гарабетова, която е очевидец на инцидента.

Загинали са 45-годишният Стефан Василски, който е собственик на авиоклуб в Белозем, откъдето е излетял самолета и 18-годишният Виктор Аламански, който се учил да пилотира.

„Видях самолет с едно крило и два трупа. Миришеше на бензин. Няма пожар, но е много неприятно”, съобщи областният управител на Пловдив Здравко Димитров, който посети местопроизшествието.

Двуместният самолет е паднал в коритото на река Марица.

„Преди това се е откъснало едно от крилата и това е била причината да се стигне до тези трагични обстоятелства”, коментира шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

45-годишният собственик на летателния апарат оставя съпруга и две дъщери. Една завършила гимназия миналата година. Негови приятели твърдят, че бил опитен пилот с голям брой летателни часове зад гърба си. Загиналият с него 18-годишен младеж е бил един от участниците в състезанието с дронове, което беше отменено.

Районът продължава да бъде отцепен от полицията.