Манчестър Сити се завърна на върха на класирането на Висшата лига, след като в мач от 35 кръг се наложи с 1:0 над Тотнъм на „Етихад“. Това беше частичен реванш за „гражданите“, които в сряда бяха елиминирани от „шпорите“ на четвъртфиналите на Шампионската лига.

18-годишният Фил Фодън, който едва за втори път в кариерата си излезе титуляр в мач от английския елит, реализира единствения гол в срещата още в петата минута.

Днешният двубой по нищо не може да се сравнява с този от сряда, завършил 4:3 за Манчестър Сити. Домакините изглеждаха доста пропукливи в отбрана и вратарят Едерсон направи решителни спасявания след удари на Сон Хьон Мин, Кристиан Ериксон и Лукас Моура.

Гостите пък искаха дузпа за игра с ръка на Кайл Уокър в наказателното поле, но такава не беше отсъдена.

Четири мача преди края на сезона мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардионал получи неприятна изненада, тъй като Кевин де Бройне напусна терена през втората част с контузия. Манчестър Сити има една точка пред втория Ливърпул, който утре гостува на застрашения от изпадане Кардиф. Тотнъм временно е трети с 67 точки, на една пред Арсенал и Челси.

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019