Знаете ли колко полезна всъщност е горещата вода за тялото ви?

Тя има положителен ефект върху работата на червата и покично-половата система, помага в битката с излишните килограми, подобрява състоянието на кожата ви, освен това може да ви отпусне и успокои.

Как обаче трябва да бъде консумирано това природно лекарство, за да постигнете максимален ефект?

Спазвайте режим за пиенето й

Лекарите и диетолозите съветват да пиете гореща вода три пъти дневно. Не забравяйте да го правите сутрин на празен стомах. Около 30 минути преди да се храните. Полезно е да повторите това преди да обядвате или два часа след него. Последната чаша вода може да изпиете преди да си легнете.

Редно е да отбележим, че най-полезно за организма е именно сутрешното консумиране на гореща вода. То компенсира липсата на течност през нощта. Важно е да я пиете на празен стомах. Да пиете гореща вода, докато се храните е не само безсмислено, но и опасно. Това може да доведе до по-бавно абсорбиране на храната, преяждане и образуване на газове в корема.

Температура на водата

Важно е да се уверите, че водата не е прекалено гореща. В противен случай тя може да изгори стомашната ви лигавица. Това само може да попречи на стомашно-чревния тракт. Лекарите смятат, че оптималната температура за консумацията на топла вода е 40-42 градуса.

Абсолютно забранено е да пиете гореща вода от чешмата. Студената течност просто трябва да бъде сварена и после охладена до желаната температура. Желателно е да я прекарате през филтър.

Разнообразие на менюто

Не ви харесва вкуса на горещата вода? Може да добавите малко лимон към нея. Тази напитка ще премахне токсините, ще стимулира обмяната на веществата и има холеретичен ефект. Освен това почиства пикочните пътища.

Горещата вода с мен също е много полезна. Такава напитка освобождава организма от токсините и го енергизира.

Топлата вода с джинджифил пък помага на всички, които се борят с наднорменото тегло. Тя не само спомага за изгарянето на мазнините, но и укрепва имунната система.

Предимства

Горещата вода може да забави естествения процес на стареене, освен това освобождава организма от токсините и повишава еластичността на кожните клетки.

Тя помага да отслабнете, ускорява метаболизма и му помага на организма да изгаря повече калории. Помага при различни болежки и отпуска тялото.

Горещата вода има положителен ефект върху червата ви. Това е важно за всеки, който страда от запек. Топлата напитка допринася за уринирането по-често, като така може да се отървете от подуването. Има благоприятен ефект върху нервната система. Помага на хората срещу депресията и раздразнителността. Намалява вероятността от инсулт.

Важно е обаче да я консумирате от време на време, а не редовно. Само тогава тя би имала наистина лечебен ефект върху тялото ви

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!