Иванчева получи 20 години затвор за това, което сме внесли като обвинение – за подкуп в особено големи размери. Аз все още не мога да разбера фиксацията в това дело. Това е един обикновен криминален случай – направен е много елементарно, никой не взема пари по този начин. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев.
 

Той посочи, че за него делото не е важно. Направиха го важно олигарсите с интересите, с които стоят зад тях. Сигурен съм, че след обявяването на присъдата много подготвени статии отидоха в кошчето, защото целта беше да бъде атакувана специализираната прокуратурата. Смесиха се интереси на олигарсите, които са в ареста, хората, които са в Сърбия и всичко това превърна делото в толкова голямо. Част от това се дължи на лошия късмет за мястото, където беше задържането, коментира Гешев.

Той е категоричен, че няма натиск върху обвиняемия по делото Петко Дюлгеров, който се отказа на показанията си. Това е определена защитна стратегия, посочи зам.-главният прокурор.

Това е една дребна битка в голямата война с корупцията. Както е казал Линкълн: "Мога да вървя бавно напред, но никога назад", заяви Гешев.

Специализираната прокуратурата са ценност за тази държава, защото прави нещо, което никой друг не е правил, добави той.

По повод удара срещу телефонните измамници Гешев посочи, че 11 от задържаните са с мярка задържане под стража за 72 часа. Гешев уточни, че 6 от лицата все още са в Румъния и за тях ще бъде изискана заповед за екстрадиция. „Вчера беше задържан едва ли не цял колцентър. Вътре бяха около 30 човека с сградата“, посочи той.

„Държавата беше в дълг към възрастните, които страдат от този тип престъпност, на които им се прибират и крадат и последните спестявания“, добави Гешев и посочи, че тези средства може би са пестени цял живот. „Подходихме по-различно към това престъпление, директно към организираната група и работихме с МВР по цялата структура. Имаме добро взаимодействие“, допълни Гешев.

„Подходихме комплексно към този случай. Когато се свършиш работата някой винаги казва, защо не по-рано. Не можем да носим вини, към моменти, когато не са съществували тези структури. Трябва да бъдат поздравени служителите, че по някакъв начин ще има справедливост“, коментира още зам. главният прокурор и отбеляза, че думите му тези случаи са обвързани с големи суми пари.