Времето в Бургас на 20 април: Валежите са по-малко вероятни, ще бъде по-студено

Най-студено ще е в Малко Търново, най-топло в Несебър


Над цялата област ще е хладно и нетипично за средата на пролетта

Времето в Бургас днес ще е малко по-студено от вчера, което със сигурност не е добра новина. Максималните температури ще достигнато до 12-13°C, което е с 1-2°C по-студено от вчера. За сметка на това обаче шансовете за дъжд ще са значително по-малки и дори е много вероятно изобщо да не завали, прогнозират синоптиците. Вятърът ще е силен със скорост от 7-8 м/с, на моменти с пориви до 10 м/с.

В останалата част на Черноморието няма да е по-различно.

В Поморие температурите ще достигнат до 12°C, вероятността за дъждове също ще е по-малка от вчера

Несебър ще се радва на дори по-високи температури с максимални показания на термометрите между 13-14°C. Там обаче е възможно да завали в ранния следобед.

В Созопол ще е хладно – около 11-12°C – и около 50/50 шанс за дъжд.

В Приморско ще е още по-студено. Живакът ще покаже само 10-11°C и почти със сигурност ще завали, макар и кратковременно.

Същите са и прогнозите за Царево, където термометрите въобще не са пролетно настроени.

В Руен и Сунгурларе шансовете за дъжд са почти незначителни, въпреки че около обед ще се заоблачи. Температурите ще са между 12 и 13°C.

Айтос и Карнобат сякаш копират прогнозата от по-северните общини. Там термометърът ще покаже 12-13°C и то в по пладне, след което температурите рязко ще спаднат в късния следобед. Възможно е и да завали, но не е много вероятно.

Камено и Средец, въпреки че са във вътрешността на областта, също няма да се радват на пролетно време. Температурите едва ще достигнат до 12°C, а вятърът ще е силен и реално ще се усеща като 9-10°C.

Малко Търново несъмнено ще е най-студената община в днешния ден. С показания от едва 9-10°C и умерен до силен вятър, може да сте сигурни, че няма да е топло и приятно за разходки. Можете и да хвърляте монета дали ще вали, защото шансовете са 50/50.
 


В категории: Времето днес