Булат Субаев е новият управител на „Лукойл България“, Златев очаква по-висок пост

44-годишният Булат Субаев, който в последните 8 години е генерален директор на „Лукойл ЦИЕ и Белгия“ – дивизията на „Лукойл“ за Централна и Източна Европа, е новият управител на „Лукойл България“

Предстоят структурни промени в ръководните органи на „Лукойл Нефтохим-Бургас“ и „Лукойл България“

44-годишният Булат Субаев, който в последните 8 години е генерален директор на „Лукойл ЦИЕ и Белгия“ – дивизията на „Лукойл“ за Централна и Източна Европа, е новият управител на „Лукойл България“. Преди това Субаев е бил шеф на дъщерната компания на „Лукойл“ в Белгия, съобщи сайтът Mediapool, позовавайки се на собствена информация и руски публикации.

Днес договорът на досегашния дългогодишен управител Валентин Златев е бил прекратен. Предстоят структурни промени в управителните органи на българо-руското дружество. Към този момент Златев поема председателството на Контролния съвет на дружеството „Лукойл България“, но предстои идната седмица да се изясни новата му, не по-малко водеща роля в управлението на бизнеса на „Лукойл“ на българска територия.

Според Пресслужбата на „Лукойл България“ ЕООД, предстои Валентин Златев да получи по-висока от досегашната позиция и ще координира цялостната дейност на двете дружества от групата „Лукойл“ – „Лукойл Нефтохим-Бургас“ и „Лукойл България“. Очаквайте още информация идната седмица.


В категории: Бизнес