"Пълни глупости". Така американският президент Доналд Тръмп описа някои изказвания по негов адрес, станали ясни от доклада на специалния прокурор Робърт Мълър.

...agreed to testify, it was not necessary for me to respond to statements made in the “Report” about me, some of which are total bullshit & only given to make the other person look good (or me to look bad). This was an Illegally Started Hoax that never should have happened, a...

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 19, 2019

"Нямаше нужда да отговарям на направени по мой адрес изказвания в "Доклада", някои от които са пълни глупости и се правят само за да може другият човек да е в добра светлина (или аз да съм в лоша)", написа Тръмп в Twitter.

"Правят се някакви твърдения за мен от някои хора в безумния доклад на Мълър, който е написан от 18 побеснели срещу Тръмп демократи. Тези твърдения са изцяло изфабрикувани и пълни глупости", заяви Тръмп.

Председателят на комисията по правните въпроси при Камарата на представителите на американския Конгрес Джеролд Надлър днес издаде призовка, с която изиска да получи пълния доклад по разследването на ролята на Русия, изготвен от специалния прокурор Робърт Мълър, предаде Ройтерс.

Надлър каза, че не може да приеме редактирана версия, която "оставя по-голямата част от Конгреса на тъмно".

"Моята комисия се нуждае и има право на пълната версия на доклада и основните доказателства, в съответствие с досегашната практика. Редакциите изглежда са значителни. Досега не сме видели нищо от действителните доказателства, които специалният прокурор е проучил, за да изложи аргументацията си", посочи Надлър в изявление, ден след оповестяване на доклада от 448 страници.

Надлър изтъква, че желае да постигне "разумно съгласие" с министерството на правосъдието по отношение на достъпа до доклада, предаде ДПА.

Надлър изтъкна, че докладът сочи, че е имало "сериозни случаи на закононарушения", извършени от президента Доналд Тръмп.

"Сега Конгресът трябва да определи пълния обхват на това предполагаемо нарушение и да реши какви стъпки трябва да предприеме оттук нататък", се казва в изявлението на високопоставения демократ.