Благоевград. Човекът-пътник изследва онези въпроси, на които всеки един от нас търси отговор. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин Никола Костадинов, актьор и режисьор от Македония и възпитаник на Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. По думите му в моноспектакъла „Пътникът“ – втора част се търсят отговори на важни въпроси. „Ние сме търсещи хора и всеки един от нас иска да му се случи нещо ново. В същото време често ни е страх да напуснем онова старото, защото може би там се чувстваме добре“, посочи актьорът. Той заяви, че в „Пътникът“ – втора част се прави опит за напускане на тези граници и преодоляване на този страх. Николай Костадинов коментира, че успява да преодолее тези граници. „Всеки човек е различен и аз смятам, че всеки има своя светлина, която му се появява в живота и, която му отваря една врата, от която той черпи всичко и му се дава всичко необходимо за него през целия живот“, каза още Никола Костадинов. Той посочи, че премиерата на втората част на моноспектакъла е на 20 април, от 19.00 часа, в Камерната сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград.
Според Костадинов театърът е впечатляващо изкуство, което оставя и дава на човека един полет извън границите. Той заяви, че думите на по-възрастните артисти вдъхновяват младите актьори. Никола Костадинов допълни, че е много важно посланието, което отправя актьорът към публиката. „Публиката има огромно значение за мен. Причината е, че без публика актьорът е никой“, допълни Костадинов. Театралът каза още, че за него е много важна публиката и енергията, която тя дава. „Моето послание към публиката е да забравят дори за миг нещата, които ги натоварват и като дойдат да гледат „Пътникът“ в събота да се опитат да слеят душите си заедно с моята“, добави Никола Костадинов. Той отправи и послание към читателите и слушателите на Радио „Фокус“. „Независимо какво се случва между нас, около нас и навсякъде по-света най-важното нещо е любовта, грижата ни един за друг, енергията и това да бъдем здрави“, каза още Никола Костадинов.
Той отбеляза, че втората част на моноспектакъла „Пътникът“ отново съчетава танц и театър и заяви, че смята да продължи да твори в тази посока, защото изпитва силна любов както към театъра, така и към танците. Актьорът коментира трудностите свързани със съчетанието на танц и театър, както и това да бъдеш сам на сцената. „Всяко нещо има своите трудности. Много зависи от възприятието на зрителя и това, което изживява артиста на сцената. Работата на актьора е трудна, но когато има любов към тази работа – нещата се получават“, коментира Никола Костадинов. Той допълни, че е предизвикателство актьорът да бъде сам на сцената както е в моноспектакъла „Пътникът“ в първа и втора част.
Денис НИКИФОРОВ