Скопие. Министър-председателят на югозападната ни съседка Зоран Заев обяви, че работните групи работят по изготвянето на закона за прокуратурата и е получил доклад от министъра на правосъдието, в който бива уверен, че се полагат усилия за следващата среща с опозицията, предава македонската НОВА ТВ.
-„Работят по материалите за правни формулировки за някои членове, които според мен ще сближат позициите ни. Нашето намерение като правителство е за този закон, който е много важен за съдебната система в страната и особено за създаването на добро бъдеще за системата на прокуратурата у нас, да се постигне консенсус. Ще полагаме усилия до последния краен срок, който имаме време, т.е. докато ЕС приключи доклада. Това е крайният срок, който сме дали, за да се опитаме с консенсус наистина да намерим решение на този толкова чувствителен въпрос, какъвто е законът за прокуратурата“, коментира Заев в отговор на въпрос докъде са стигнали преговорите с опозицията и дали е възможно тя да се постигне в до следващата сряда, когато е насрочена парламентарна сесия.
Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Кристиан Мицковски на свой ред заяви, че принципите на партията му са отразени в представените предложения за промени в закона. „Да отидем в парламента да гласуваме закона за прокуратурата", призова Мицковски на пресконференция.

Превод и редакция: Тереза Герова