Легендарният GTR празнува половин век от създаването си. През 1969 година дебютира най-първият Nissan Skyline GT-R, славата на който се разлетя далеч извън пределите на Япония. Може би за събитието по-подходящ би могъл да бъде нов модел, но Nissan реши да да представи нова по-технологична версия на своя популярен автомобил модел 2007 година.

Юбилейният Nissan GT-R 50th Anniversary Edition предлага цвят на купето в стил старите състезателни Skyline от състезанието Japan GP. Но салонът на автомобила е нещо съвсем друго – нови съвременни материали, ново покритие на волана и на скоростния лост.

Новият Nissan Skyline GT-R е оборудван с V6 3.8 двигател с турбо компресия, която дава подобрена тяга при ниски обороти. Nissan специално подчертава, че новият автомобил по-лесно се обслужва и тунингова. Поставена е титанова изпускателна система с променена форма на ауспусите. Мощността на мотора си е останала предишната – 573 конски сили.

В новия модел е подобрено окачването, поставен е нов сервоусилвател на спирачната система, с който е намален свободния ход на педала на спирачката. Скоростната кутия е автоматична и роботизирана, като в юбилейния Nissan Skyline GT-R е поставен нов фърмуер, с който превключването на скоростите става по-агресивно.

Продажбите на новия Nissan Skyline GT-R ще започнат това лято. Тогава ще бъдат обявени и цените, като конкретните конфигурации ще зависят от пазара.