Отборите на Зора и Златна Добруджа ще застанат един срещу друг в 16-ото издание на Престиж Maч на звездите, която е организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен. Съставите няма да отговарят напълно на първоначално обявените заради появилите се контузии и други обстоятелства.

На мястото на отпадналия Иван Лилов влиза 17-годишен шуменец. Голямата надежда Мартин Йорданов от Черно море Тича ще влезе в отбора на Златна Добруджа и ще дебютира в ПРЕСТИЖ Мача на звездите. Нещо повече - младокът ще може да играе за пръв път срещу баща си. Илиан Йорданов ще бъде член на тима на Фикосота, който ще излезе срещу звездите на родния баскетбол като част от шоуто в неделя. Мартин е бил изключително щастлив от поканата на организаторите и дори се заканил пред съотборниците си, че ще покаже и някои новости на татко си на терена.

По религиозни причини отпадна центърът на Рилски спортист Малик Диме. Сенегалецът е ревностен мюсюлманин и спазва пост, който не му позволява да се храни и пие през деня, нито да пътува. Съотборникът му Джейлан Дженкинс пък е контузен и също ще освободи мястото си в състава на Зора. Вместо двамата на терена ще се появят други играчи, непопаднали във вота на феновете.

В неделя ще бъдат обявени и играчите, които ще участват в конкусите Тройки Троя, Споко Умения и Хипер Забивки.

"Очертават се интересни състезания", обяви бившият играч на Черно море Саша Топчов, чиито Стар Баскет Камп ще отговарят за организацията на тези надпревари.

Феновете на спорта и баскетбола от Шумен и цялата страна могат да купуват билети в мрежата центрове на "EasyPay" или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101 Цената на билетите се увеличава от полунощ на 19 срещу 20 април с 20%. Билети ще има и на касите на залата в деня на мача.