Ще бъде издигнат паметник на загиналите във войните жители на казанлъшкото село Шейново. Проектът за него бе обсъден и приет на заседание на областната комисия „Военни паметници”.
 
Идеята за изграждане на монумента е на Янка Ташева, жител на Шейново. През 2007 г. тя и нейни съмишленици създават инициативен комитет, по-късно се оказва, че той е твърде скъп и събирането на необходимата документация е отложено.  Дванайсет години по-късно внукът на Ташева–Янко Ташев възражда идеята за паметника, а днес той представи новия проект.
 
Областна администрация Стара Загора

С много труд Ташев успява да издири 115 имена на загинали във войните шейновци, организира и подписка от жители на селото. Изготвен е нов идеен проект за паметник с по-малки размери, който е дело на казанлъшкия скулптор Велин Дечков. На 28 февруари Общинският съвет на Казанлък одобрява проекта.
 
Паметникът ще е от врачански камък, с височина 3 м и широчина 2.70 м. Той ще бъде построен в центъра на селото пред стълбите на кметството. На предната страна ще има 4 плочи от черен гранит с имената на загиналите воини и надпис „Българийо, за тебе те умряха“, а на задната ще бъде изписано „От признателно Шейново“. Според предварителните изчисления монументът ще струва 20 000 лв. Средствата ще се събират от дарения.        
Областна администрация Стара Загора
 
Кристина Алексова, представител на Министерството на отбраната изрази положителното становище на министерството за стартиране на процедурите по реализацията му.