Пътуващи съставиха списък на световните забележителности, посещенията на които не отговорили на техните очаквания, пише Daily Mail.

Публикацията обръща внимание на въпроса на един от потребителите на интернет форума Quora.  "Коя  атракция ви разочарова повече от другите?"

 

Дискусиите в коментарите показаха, че най-мразените от туристи са градовете в Италия, включително Венеция.

"Венеция не е нищо повече от туристически капан. Първо, разбира се, вие се възхищавате на известните канали, които пресичат града. Това е наистина интересно. Но това е всичко. Като видях един, все едно съм видял всичките“, възмущава се един от коментаторите.

Египетският град Ел Гиза е на второ място, тъй като Великата пирамида не се оказала не толкова голяма, колкото очаквали пътниците.


Туристите също разкритикуваха плажовете на Бали, които в реалния живот не били толкова впечатляващи като на снимките. Вместо да ходят на този остров, те съветват хората да прекарат почивката си в Тайланд.

 

Според други потребители столицата на Камбоджа Пном Пен била наводнена с джебчии, Дубай се превърнал в "бетонна джунгла", а гръцкият остров Санторини е скъп и претъпкан с туристи.

Лувърът в Париж е наречен абсурд, Атинският Акропол е „разпадаща се руина с няколко по-малки руини наблизо“ , а Ню Йоркският Таймс Скуеър е депресиращ.

През декември експертите на Euromonitor International анализираха 600 града по целия свят и класираха 100-те най-популярни.