Проблемите на Фейсбук със сигурността са далеч от приключване. Сега компанията обяви, че неволно е съхранявала в некриптиран вид паролите на милиони потребители на Инстаграм. 

В края на миналия месец Фейсбук съобщи, че погрешка са били съхранявани паролите на потребители на социалната мрежа в най-обикновен текстов файл. Тогава компанията заяви, че засегнатите от проблема потребители на Instagram са "десетки хиляди".

Сега се оказва, че те всъщност са "милиони". Фейсбук казва, че от тогава досега е направила проверка и е открила още незащитени файлове с пароли. Компанията твръди, че не е открила никакви злоупотреби с тези файлове и те не са били използвани неправомерно.

"Това е проблем, за който вече беше съобщено широко, но искаме да е ясно, че открихме още пароли, които са съхранени по този начин", казва Фейсбук. Компанията не казва точно колко са засегнатите потребители на Инстаграм, но допълва, че ще ви уведоми чрез профилите им.

Новината идва и на фона на друго признание на Фейсбук. Вчера компанията призна, че неволно е копирала контактите на 1,5 млн. потребители от техните имейл профили. Това са същите тези потребители, за които наскоро беше съобщен, че компанията е изисквала от тях да въведат паролите си за техните имейл акаунти, ако искат да се регистрират в социалната мрежа. Фейсбук каза, че копирането на тази информация е неволно и тя ще бъде изтрита.