От 15 до 18 април 2019 г., в Интер Експо Център експерти и любители можеха да посетят единствения професионален форум за машини и технологии за металообработка, индустриална автоматизация, електроника и роботика в България MACHTECH & INNOTECH EXPO 2019.

Изложението събра на едно място най-иновативните технологични продукти и решения за бизнеса и Индустрия 4.0.

Без съмнение, тазгодишният фаворит на посетителите стана UR5е – колаборативният робот от семейството на e-Series на Universal Robots, познат още като кобот, който влезе в ролята на барман и изненада аудиторията със свежи и вкусни коктейли забъркани от самия него.

Днес коботите не са сценарий от бъдещето, те са тук, което прави настоящето ни вълнуващо. Защото те освен да спомагат в монотонната и еднообразна работа на големи и малки компании, могат да направят ежедневните ни задачи по-бързи и ефективни.

Колаборативният робот  UR5e или на галено наричан кобот е горд представител на e-Series (символът „е“ от идва от думата „еволюция“), които вече от години намират приложение в работата на множество фирми и компании в България.

Коботите от e-Series комбинират в себе си продуктивност,  надеждност и приспособимост. Е-Series извеждат автоматизацията чрез роботика отвъд това, което можем да правим днес – въвеждат ни в бъдещето.

 

Основният стремеж на Индустрия 4.0 е това производствените и свързаните с тях индустрии да станат по-ефективни, бързи и ориентирани към потребителите, което се явява много повече от просто една автоматизация и оптимизиране на процесите.

Всеки ден хиляди работници пристигат на работа в производствени компании и заводи, за да заемат своето място на производствената линия, където те, подобно на добре смазани машини, изпълняват своите задачи. Едни и същи движения – отново и отново и отново.

Но защо да се примиряваме с това хората да работят така, сякаш са машини, без да се замисляме, че това не е здравословно – нито за тялото, нито за ума, когато можем да направим така, че да насърчим тяхното творчество и потенциал.

От малък бизнес до международен конгломерат – коботите осигуряват ръст на бизнеса, бърза възвръщаемост и безопасни условия на труд.

 

С разнообразието си от възможности и приложения във всяка една индустрия, коботите на Universal Robots носят ефективност и точност във всеки един аспект от работата на компании, които имат за цел непрекъснатото развитие и растеж и това вървящо ръка за ръка с разумната цена.

Индустрия 4.0 може да се превърне в способ за създаване на нови бизнес възможности и единственото ограничение тук би била нашата фантазия, защото благодарение на свързаността на технологиите възможностите стават безгранични.