Пловдивският административен съд обяви за решаване две от делата, заведени срещу събарянето на незаконни постройки в село Войводиново. 

Анка Пакетова - майка на двамата младежи, които пребиха военнослужещия Валентин Димов на 6 януари, както и съселянката й Петрана Минчева се жалваха срещу бутането на къщите им. 

Очаква се в законосъобразния едномесечен срок съдия Любомира Несторова да обяви решението си по делото.

Съдът даде ход и на две от делата срещу спирането на ток и вода и забраната да се ползват два имота във Войводиново, заведени от Васил Василев и Анка Пакетова. 

Съдия Несторова прие писмата от ВиК, ЕВН, Агенцията за социално подпомагане и община „Марица“ по делата и постанови, че трябва да се изготвят съдебно-технически експертизи за търпимостта на постройките. И двете дела бяха отложени за 22 май.

Утре предстои още ново заседание по делото на ромката Иванка Ангелова от Войводиново срещу събарянето на незаконната й къща. 

Общо 55 са делата, заведени от роми от селото – за събарянето на незаконни постройки, за премахването на опасни сгради, както и срещу действията на кмета на Войводиново Димитър Тосев и началника на РУ – Труд Александър Дайлянов.