Още 10 автомата за паркиране в синята зона на Пловдив са поставени, съобщиха от общината. Те са монтирани на улиците ул. "Цар Асен", "Д-р Г. М. Димитров", "Крали Марко", "Христо Г. Данов" и "Драган Цанков". С тях общият им брой в града става 43.

"Опитахме се да обхванем цели райони, които да се обслужват само с паркомати и да не се налага присъствието на инкасатори по тези улици", коментира шефът на общинското предприятие Ненко Калакунов.

Наблюденията му показвали, че все по-често гражданите избирали да заплатят престоя си в зинята зона чрез SMS или чрез паркоматите. Машините били предпочитани и при кратковременно паркиране, тъй като давали възможност за таксуване за 30 минути на стойност един лев. Много е важно след това гражданите да поставят издадения талон върху таблото на автомобила си, напомниха от управата.

Работното време на синята зона в Пловдив е от понеделник до събота включително - от 8:30 до 17:30 ч, без официалните празници. Цената от 2 лева на час може да се заплати с талони, автомати за паркиране или SMS на номер 1332.