Отборите на Ботев (Пловдив) и Черно море отново се изправят един срещу друг, седмица след драматичния четвъртфинал за Купата на България помежду им, спечелен от “канарчетата” с дузпи. Тогава наставникът на варненци Илиан Илиев влезе в словесен конфликт с част от привържениците на “жълто-черните” и това допълнително покачва напрежението преди днешния двубой в Коматево.

Ботев е в по-изгодна позиция в битката за 4-ото място, което при определени обстоятелства може да даде правото на участие на бараж за класиране за Лига Европа. Тимът на Николай Киров единствен в Първа лига няма загуба през пролетта, но пък беше налегнат от кадрови проблеми. Въпреки това, наставникът на пловдивчани беше категоричен, че ще заложи на оптимален състав и няма да пести силите на основни футболисти за първия полуфинал срещу ЦСКА-София.

Титулярният страж на Ботев Даниел Кайзер е на системи заради вирусно заболяване, Антонио Вутов не е възстановен от контузията си, а с травма е и Димитър Пиргов. Добрата новина е завръщането в групата на Джонатан Перейра и Радослав Терзиев. И двамата ще са титуляри, съответно на десния фланг на защитата и в халфовата линия. В предни позиции за “канарчетата” ще действа Феребори Доре, Александър Тонев и Антон Карачанаков ще атакуват по крилата, а Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов ще играят пред Терзиев в средата на терена.

Черно море е последен в първата шестица, но не се отказва да преследва 4-ото място. “Моряците” стартираха плейофите с две загуби, а освен това в 4 поредни мача не са вкарвали гол от игра. Тимът има лоша традиция при гостуванията си на Ботев за първенство, като от 51 мача е спечелил само 6.

Очаква се Илиан Илиев да пусне на върха на атаката Жоржиньо, а зад него да действа триото Мартин Минчев - Родриго Енрике - Меди Фенуш. В отсъствието на ветерана Георги Илиев в халфовата линия ще си партнират Васил Панайотов и Патрик Андраде.

ППЛ - 29 кръг:

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЧЕРНО МОРЕ

Вероятни състави:

БОТЕВ ПД (4-1-4-1): Чворович; Джонатан, К. Димитров, Ничев, Кардосо; Р. Терзиев; А. Тонев, Балтанов, Неделев, Карачанаков; Ф. Доре
Старши треньор: Н. Киров
ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1): И. Дюлгеров; Станчев, Енчев, Генев, М. Костадинов; Андраде, Панайотов; М. Минчев, Родриго, Фенуш; Жоржиньо
Старши треньор: И. Илиев

СЪДИЯ: Георги Давидов
СТАДИОН: “Ботев 1912”
НАЧАЛО: 17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК