Отборът на Пирин (Благоевград) продължава затъването си и изпадането от професионалния ни футбол изглежда все по-реалистичен сценарий. Днес “орлетата” загубиха с 0:2 при визитата си на Струмска слава в мач от XXII-ия кръг на Втора лига. Треньорската смяна на Петър Златинов през седмицата не помогна особено на “орлетата” и те загубиха безславно в Радомир, въпреки че цяло полувреме играха с човек повече, а в самия край на мача и с двама души повече.

Резултатът бе открит от домакините още в осмата минута, като точен бе Хуан Калдерон. В самия край на полувремето Струмска слава остана с човек по-малко, след като Александър Аспарухов получи червен картон. През втората част домакините стигнаха до второ попадение. Христо Кирев отбеляза в 74-ата минута, В самия край на срещата пък и Димитър Петков бе изгонен, но това не попречи на успеха на играчите на Владимир Димитров.





По този начин Пирин остава на предпоследно място в зоната на изпадащите с актив от 18 точки. Спасението към момента е само на една точка, но ако утре Лудогорец 2 вземе нещо при гостуването си на Добруджа, дистанцията може да се увеличи. Струмска слава от своя страна е на комфортната десета позиция с 26 точки.

Струмска слава (Радомир) - Пирин (Благоевград) 2:0 (стартовите състави)
1:0 Калдерон 8'
2:0 Кирев 74'