Отборът на Созопол гостува този уикенд на лидера Нефтохимик в търсене на поредните три точки. Морското дерби от 23-ия кръг на Югоизточната Трета лига ще бъде с по-емоционален заряд заради лидерството на двата тима. Дербито е на 30-и март /събота/, от 15:00 часа, на стадион "Лазур". Созопол е на втора позиция с актив от 53 точки, докато Нефтохимик е на върха с 56.

Възпитаниците на Маргарит Димов ще излязат със самочувствие и настроение на победители, както в останалите срещи от първенството.
"Небесносините" са в серия от шест последователни успеха, а в двубоите с "шейховете" Созопол има предимство, като бургазлии все още нямат победа в официален двубой над този опонент. Миналият сезон във Втора лига Созопол записа дубъл над "зелените", побеждавайки ги на стадион "Лазур" с 0:2 след двете попадения на Кристиян Пешов и Мустафа Мустафа. На стадион "Арена Созопол" "небесносините" отново спечелиха с 3:1 след попадения на Теодор Стефанов, Мустафа Мустафа и Кристиян Пешов.

Последното дерби между двата отбора на стадион "Лазур" на 03 октомври 2015г. завърши без победител - 0:0, а на стадион "Арена Созопол" Нефтохимик отново не успя да победи, след като водеше с 0:1, но Емо Манев отбеляза изравнително попадение за Созопол в 70-ата минута за крайното 1:1.

Дебютният сезон за "небесносините" в професионалния футбол през 2014/15, преди да се обединят ПФК Бургас и Нефтохимик, отново не бе по вкуса на "шейховете". Созопол отново спечели първата среща срещу бургазлии, побеждавайки ги у дома с 3:1 след попадения на Илиян Капитанов, Михаил Георгиев и Мирослав Радев още до 15-ата минута. На стадион "Лазур" Нефтохимик не успя да победи, като Станимир Митев в 82-та минута изравни за гостите и подели точките между двата тима.

Този сезон в Трета лига Созопол спечели морското дерби у дома на стадион "Арена Созопол", побеждавайки "зелените" с 2:1 след попадения на Кристиян Иванов и Антонио Ласков.