Очаква се нова гражданска подписка да бъде внесена в общината от представители на инициативния комитет на протестиращите за запазването на парка зад  хотел „Санкт Петербург“ в район „Северен“. 

Над 200 човека се подписаха само за няколко часа вчера, след като недоволни граждани се събраха отново на спорния терен. Те бяха запознати с исканията на собственика Байрам Солак към общината и категорично ги отхвърлиха. Протестиращите настояват общината да откупи терена и той да остане на 100 процента парк.

Припомням, Солак поиска за 16-те декара да бъде изготвена актуална оценка от трима независими лицензирани оценители, за да се определи реалната цена на имота. Собственикът настоява още общината да премахне от терена бункер и електрически кабел, захранващ съседни сгради без неговото съгласие.

Общината се съгласи с изготвянето на оценката, но кметът Тотев многократно подчерта, че максималната сума, която може да си позволи градската управа за да откупи терена, е 1 млн. 100 хиляди лева.

От инициативния комитет призоваха протестиращите да отидат на сесията на местния парламент, за да проследят решението на общинските съветници.

Припомням, над 4000 са подписите, събрани от началото на протестите в квартала. Гражданите са в готовност да протестират всяка неделя до изпълнение на исканията им.