***
София.
От 09.30 часа в Конферентната зала на Представителството на ЕС в България ще се проведе конференция „Членството в НАТО- ключ към Европейския съюз“, организирана от Атлантически Съвет на България.

***
София.
От 09.30 часа в зала 3 на Парк хотел Витоша ще се проведе Годишна конференция по индустриална собственост № 1 „Процедури по заявяване на обектите на индустриална собственост“, в рамките на проект BG16RFOP002-1.004-0002 – „Повишаване качеството, ефективността и ефикасността на предлаганите от Патентно ведомство на Република България услуги за бизнеса, свързани със закрилата на обектите на индустриална собственост“, финансиран от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

***
София.
От 10.00 часа в залата за пресконференции на 11-ия етаж на КНСБ ще се проведе пресконференция.

***
София.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция за подобряване на спешната помощ в България чрез въвеждане на стандарт PHTELS.

***
София.
От 11.00 часа в конферентната зала на хотел „ВЕГА София“ (бул. Д-р. Г.M. Димитров 75) ще се проведе пресконференция по проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС).

***
София.
От 11.00 часа в кино "Люмиер Лидл“ ще се проведе пресконференция за четвъртото издание на Международния филмов фестивал за документални филми в сферата на изкуствата - Master of Art.

***
София.
От 11.00 ч. в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Движение Възход с готовност да се яви на избори“.

***
София.
В 11.00 часа в Кръгла зала в Националния исторически музей ще бъде открита изложба „Съкровищата на Земята“.

***
София.
От 11.00 часа в клуб „Перото“ (НДК) ще се проведе пресконференция „20 години кохлеарна имплантация в България“.

***
София.
От 11.00 часа на 4 етаж в библиотеката на пл. „Славейков” 4 ще се състои презентацията „София – европейска столица”, подготвена от учениците, членове на Европейския клуб към Софийската гимназия по архитектура, строителство и геодезия.

***
София.
От 12.00 часа в шатрата на Социалната кухня в двора на православен храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. Георг Вашингтон“ 47) на Женския пазар омбудсманът Мая Манолова ще обяви началото на четвъртото издание на Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“.

***
София.
В 12.00 часа пред Министерството на здравеопазването ще се проведе протест на Сдружението на фелдшерите в България.

***
София.
От 12.00 часа в заседателната зала на ВУЗФ Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще подпишат Меморандум за сътрудничество.

***
София.
От 13.00 часа в сградата на ДМОС (бул. „Мария Луиза“ 114 Б) ще се проведе брифинг след годишния отчет на ГД „Гранична полиция“. На него ще присъства министър Младен Маринов.

***
София.
От 13.00 часа Х въззивен състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Константин Каменаров.

***
София.
От 14.00 часа 25 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото
срещу Румен Сергиев, обвинен за укриване на данъци в особено големи размери.

***
София.
От 18.00 часа в Унгарски културен институт ще се проведе вечер, посветена на преводачката Шара Кариг. Ще има лекция на
Джени и Нина Маджарови за Шара Кариг.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК Национална гвардейска част ще представи концерт, посветен на 15-та годишнина от членството на Република България в НАТО и 70-та годишнина от създаването на организацията на Североатлантическия договор.

***
София.
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл“ легендата за краля на българската поп музика - Емил Димитров, ще оживее в новия спектакъл на режисьора Николай Априлов - „Емил – изповед пред олтара на живота с историята и песните му“.

***
Асеновград.
От 09.00 часа в храм „Свето Благовещение“ Божествена света Литургия ще възглави Пловдивският митрополит Николай.

***
Бойница.
От 10.30 до 12.00 часа в заседателната зала на общинската администрация ще се проведе среща на тема „Мерки по ПРСР за земеделските стопани в област Видин“.

***
Бургас.
От 9.30 часа в Окръжния съд ще проведе заседание по делото срещу Владимир К., подсъдим за причинената смърт при ПТП на велосипедиста Е. Д.

***
Бургас.
В 12.00 часа при паметника на Христо Фотев в Морската градина ще бъдат отбелязани 85 години от рождението на поета.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Културен дом на нефтохимика ще бъде представен спектакълът "Антихрист" по Емилиян Станев.

***
Благоевград.
В 11.00 ч. в зала 114 на Учебен корпус I на ЮЗУ „Неофит Рилски“ комисар Мария Габриел ще проведе граждански диалог „Цифровото образование: двигател на цифровата икономика“.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в концертната зала на Радио Благоевград ще бъде обявена носителката на приза „Жена на годината на Благоевград” за 2019 година.

***
Варна.
От 10.30 часа в залата на Юнашкия салон на Окръжната прокуратура ще се проведе брифинг, на който окръжният прокурор Радослав Лазаров ще съобщи данни от отчетния доклад на прокуратурата за 2018 г.

***
Варна.
От 11.00 часа в храм „Св. Атанасий“ ще се проведе лекция на тема „Христос и жената”, като лектор ще бъде ставрофорен иконом Дончо Александров.

***
Варна.
От 13.00 часа с арт салона на Радио Варна ще се проведе пресконференция на алпиниста Атанас Скатов.

***
Варна.
От 15.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски” №1 народният представител от ПП ГЕРБ Таня Петрова ще приема граждани.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в залата на хотел „Арена” ще започне десетата редовна отчетно-изборна конференция на СРС „Подкрепа” във Велико Търново.
В 12.30 часа на събитието в конферентната зала на хотела се очаква президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. Гости на форума ще бъдат представители на местната власт и социални партньори.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в двора на ДГ „Радавойвода“ ще се проведе церемония по откриване на обновеното детско заведение.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Градски исторически музей - Килифарево ще започне пресъздаване на празнични обреди и ритуали по повод Благовещение.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 314 на Областна администрация ще се проведе регионална среща за сътрудничество и партньорство с местната власт от Северен централен район за планиране по проект "Равни шансове на малките хора в България". Дискусията ще бъде открита от областния управител проф. д-р Любомира Попова, а проектът ще бъде представен от Светослав Чернев - президент на Национална организация "Малки български хора".

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета на Община Велико Търново към 31 декември 2018 година предстои в старопрестолния град.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов“ ще се състои втора премиера на оперетата „Теменужката от Монмартър“.

***
Враца.
От 09.00 часа в Черпишкия манастир „Успение на Пресвета Богородица“ Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави Архиерейска света Литургия.

***
Горна Оряховица./с.Писарево
От 10.00 часа в НЧ „Съгласие 1905“ ще бъде пресъздаден обичаят „Благовец“- прескачане на огън.

***
Гълъбово.
От 10.00 до 12.00 часа в офиса на ГЕРБ депутатът Радостин Танев ще проведе приемна за граждани.

***
Добрич.
От 10.30, 12.00 и 13.30 часа в Зала „Златото на Добруджа“ в Художествена галерия – Добрич ще се проведе Работилница за въображение с учениците
на СУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Христо Смирненски“ по Проект „Големите майстори и малките художници“.

***
Добрич.
От 12.15 часа в Интерактивен кабинет ще се състои Информационен ден с презентация „Изграждане на сигурност и доверие в технологиите чрез развитие на умения в киберсигурността“.

***
Добрич.
В 12.30 часа ще бъде открито обновеното отделение по хемодиализа в МБАЛ Добрич.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се състои представяне
на книгата „Душа на кръстопът“ от Румяна Янкова.

***
Драгоман.
В 10.00 часа депутатът от ГЕРБ Васил Цветков ще проведе среща с кмета на Община Драгоман Андрей Иванов. След срещата двамата ще направят оглед на ремонтните дейности по пътната отсечка, която свързва гр. Драгоман със селата Райновци, Голямо Малово, Мало Малово, Васильовци и Цръклевци.

***
Казанлък.
В 11.30 часа на площад „ Севтополис” ученици от Националното училище по пластични изкуства и дизайн „ Акад. Дечко Узунов” ще изграждат художествена инсталация „Слово и образ”. Проявата е част от програмата на Чудомирови празници 2019.

***
Казанлък.
В 16.30 часа в Литературно – художествен музей „ Чудомир” ще се състои официалното откриване на Чудомирови празници 2019, с участието на проф. Йосиф Радионов, който ще изпълни произведения на възстановената цигулка на Мара Чорбаджийска. В една от залите на музея ще бъде открита и изложба с Чудомирови оригинали „ Вариации на тема”.

***
Казанлък.
В 17.30 часа в Литературно – художествен музей „Чудомир” ще се състои концерт – класическа музика с участието на проф. Йосиф Радионов – цигулка и Зорница Радионова – пиано. Концертът е в памет на двукратния носител на наградата „ Чудомир” за кратък хумористичен разказ Дамян Бегунов.

***
Казанлък.
В 19.00 часа в Дома на културата ще бъде връчена 50 – та юбилейна награда за къс хумористичен разказ на Фондация „ Чудомир” и в. „ Стършел”. Ще бъде представен и театралният спектакълът „ Три котки на покрива” на Драматичен театър „ Никола Вапцаров” - Благоевград.

***
Килифарево.
От 11.00 часа в Градския исторически музей Младежката театрална група „Талантино“, Детската театрална група „Фъстъците“ и Групата по танци при Младежки дом ще пресъздадат празнични обреди и ритуали по повод Благовещение.

***
Кюстендил.
От 14.00 в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров” ще се проведе лекция на тема : " Изграждане на безопасност и доверие в технологиите чрез разработване на умения за киберсигурност".

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Благо Солов – общински съветник.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в 10 зала Окръжният съд ще заседава по делото срещу Атанас А. Той е обвинен, че в качеството на управител на фирма е избегнал плащането на данъци за над 143 хил. лева.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в 1 зала Апелативният съд ще гледа жалбата на Н. Н. и Г.С. Първият обжалва присъда от 15 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 лева, а съучастникът му наказание от 16 години лишаване от свобода и глоба от 220 000 лева.

***
Пловдив.
От 14.00 часа 20 наказателен състав на Районния съд ще гледа делото срещу Любка Д., обвинена от Софийска районна прокуратура за набеждаване в изнудване.

***
Разлог.
От 09.00 часа в храм „Св. Благовещение“ митрополит Серафим ще оглави Архиерейска света литургия.

***
Сливница.
В 12.30 часа депутатът от ГЕРБ Васил Цветков ще разговаря с кмета на Община Сливница Васко Стоилков. По-късно двамата ще посетят селата Гълъбовци, Гургулят и Ракита.

***
Сливен.
От 9.30 до 16.30 часа общинските съветници от ГЕРБ Галя Вучкова и Здравко Костадинов ще се срещнат с граждани.

***
Смолян./с. Баните.
От 10.30 часа в Общинска служба по земеделие Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе среща със земеделски стопани.

***
Смолян./с. Загражден.
От 11.00 часа в Клуб на инвалида “ Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе среща със земеделски стопани.

***
Смолян./с. Гълъбово.
От 13.00 часа в Народно читалище „Светлина“ Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе среща със земеделски стопани.

***
Смолян./с. Давидково.
От 14.00 часа в Народно читалище „Зора – 1927“ Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе среща със земеделски стопани.

***
Смолян.
От 15.00 часа на стрелбището на РУ-Смолян ще се проведе тържествено закриване на „Детска полицейска академия“.

***
Стамболийски.
От 10.00 часа на площада пред паметника на Васил Левски (ул. „Търговска“) ОИЦ-Пловдив ще позиционира изнесена приемна.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.00 часа в офиса на ГЕРБ депутатът Маноил Манев ще се срещне с граждани.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се проведат Дни на планинарското кино.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в зала „П. Р. Славейков“ ще се проведе публично обсъждане за поемане на дълг от общината от „Фонд за устойчиви градове“, предназначен за изпълнение на инвестиционни проекти.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Полет над кукувиче гнездо“ по романа на Кес Киси.

***
Търговище.
От 11.00 часа в Славейковото училище ще се проведе празник за Благовещение.

***
Търговище.
От 18.00 часа Женски хор „Златна лира“ към общината ще изнесе традиционния си концерт за Благовещение в Регионална библиотека „Петър Стъпов“.

***
Хасково.
От 11.00 часа в залата на втория етаж на общината кметът Добри Беливанов ще се срещне с деца, родени след инвитро и инвиво процедури, подпомогнати от общината.

***
Шумен.
От 9.30 до 17.30 часа във фоайето на читалище "Тодор Петков 1963" се проведе изложба базар на пчелен мед.

***
Шумен.
От 10.30 часа в зала 203 на общината ще заседава ПК „Икономическа политика, общинска собственост и контрол по сделките с общинско имущество”.

***
Шумен.
От 12.15 часа в зала № 8, ет. 3 в сградата на Съдебната палата ще се проведе пресконференция, на която ще бъде даден отчет за дейността на Окръжен съд – Шумен и районните съдилища от Шуменски съдебен район за 2018 г.

***
Шумен.
От 13.30 часа в зала 304 на общината ще заседава ПК „Правна и опазване на обществения ред”.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се състои приемен ден на кмета на Шумен.- отразява Ивелина.

***
Шумен.
От 16.00 часа в зала 304 на общината ще заседава ПК „Екология и селско стопанство”.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала "Патиланчо“ ще бъде дадена пресконференция по повод новото детско заглавие "Котето Джаф".