Перник. С поредица от инициативи под надслов „Непознатият Перник“ МГЕРБ ще отбележат 90-та годишнина от обявяването на Перник за град. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Началото на кампанията младите хора поставиха с изработване и монтиране на две информационни табла в Природен парк „Витоша“. Инициативата бе съпътствана с поход в Природния парк, с който те насочиха обществения фокус върху едно прекрасно място за активен отдих на перничани и гостите на града. Мястото не е избрано случайно, тъй като то се свързва с развитието на туристическото движение в България.
В инициативата участие взеха областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, организационният секретар Владислав Караилиев и зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, които изразиха удовлетворението си както от постигнатия резултат, така и от социалната ангажираност на младите хора.
Първата табела беше поставена в началото на Природен парк „Витоша“. Тя разказва историята на Туристическото движение в Перник. Втората - в близост до хижа „Селимица“, като съдържа любопитна информация за хижата и нейните строители.
Младежите от ГЕРБ благодариха на Регионален исторически музей-Перник, които съдействаха с информация и снимки.
„С тази инициатива даваме началото на мащабна кампания, с която ще покажем важни събития и лица от историята на града, оставили траен отпечатък в развитието на България и Европа. Ще представим прелюбопитни факти от „Непознатия Перник“, които не се изчерпват единствено с индустриалното развитие и средновековната крепост“, сподели областният координатор на МГЕРБ-Перник Александър Александров.
Младежите отправиха своето послание да запазим красивата българска природа и да споделяме прекрасни мигове с нашите близки и приятели.