Стадион „Пловдив” да остане изцяло футболен, а леката атлетика ще има собствено съоръжение. Това е решението, което е взето от градските власти, съвместно с лекоатлетическите клубове под тепетата.

Заради разнобоя между клубовете и Общината, процедурата за най-големия стадион в Пловдив бе замразена.

„Ако решим стадионът да е изцяло за футбол, първо трябва да се заемем с лекоатлетически стадион. Може да ползваме този, който е от североизточната страната на стадиона. Там е възможно да се направи подобно съоръжение, с което да се покрият всички дисциплини. Такъв стадион би струвал 5 млн. лева, което е по силите на общинския бюджет”, каза наскоро Тотев. Все пак решението е съоръжението да е изцяло футболно.

Зам.-кметът Георги Титюков заяви, че се подготвя конкурс за нов лекоатлетически стадион. Той ще е с награден фонд от 200 хил. лева, като първото място ще вземе 190 хил. лева, с които ще се направи техническия проект. Проектантите на второто и третото място ще вземат съответно 6000 и 4000 лева. След проекта ще се търси и финансиране за стадиона.

Дотогава процедурата за ст. „Пловдив” ще бъде замразена. За да се направи изцяло футболен, пистата на градския стадион трябва да бъде премахната, а голяма част от трибуните да се разрушат. Държавата изрази готовност да финансира стадиони, с които да се кандидатираме за Световно първенство със съседни държави.

trafficnews.bg