Най-добрият български тенисист Григор Димитров се завърна с победа на “Мастърс” турнира в Маями след 6:1, 6:3 над Фелисиано Лопес, като това беше първият му двубой след Откритото първенство на Австралия. След него той коментира отсъствието си от кортовете заради контузията си в рамото.

“Дори не мислех, че ще играя тук. Получих шанса да играя и исках да се възползвам по най-добрия начин от това. Беше дълъг път за мен след Австралия, така че просто исках да изляза на корта и малко да си разперя крилата. Бях дълго време далече от корта. Все още можех да съм във фитнеса и да си поддържам играта, но не можех да сервирам повече от месец. Преминах през много лечения и възстановителни сесии.

After being sidelined with a shoulder injury since Australia, @GrigorDimitrov is just happy to be competing again.#MiamiOpen

— ATP Tour (@ATP_Tour) March 24, 2019
Да дойда и да играя без болки е приятно. Ще отнеме време да си възвърна ударите, така че не очаквам много от себе си в този турнир. Единственото, за което си мисля сега, е как ще реагира рамото ми на сутринта. Просто искам да се събудя и да не усещам толкова голяма болка. Малко съм ограничен по отношение на някои неща, но това е положението. Дали си на корта или извън него, бориш се с това, с което разполагаш”, заяви Димитров.