Анкара. В следващите години Турция ще се превърне в световен играч в отбранителните индустрии, обеща президентът Реджеп Тайип Ердоган в събота, информира на електронната си страница вестник Yeni Safak.
На масов предизборен митинг в Анкара Ердоган е казал, че Турция ще извърши този подвиг благодарение на „уникални дизайни и прогресивна технология“.
В момента при операции,с вързани с отбраната на страната, Турция използва 65 на сто собствена продукция. По данни от Събранието на турските износители износът в този сектор надхвърля поставената за 2018 цел от два милиарда щатски долара и достига рекордна стойност от два милиарда и 35 милиона долара. През 2018 година отбранителната промишленост и аерокосмическата промишленост регистрират най-добри резултати по показателя „износ“ сред всички отрасли.
За 2018-та турският износ като цяло се е увеличил със 168.1 млрд. щ. д., е обявил в петък търговският министър на страната Рухсар Пекчан обяви, че износът за 2018-та бележи годишен ръст от 7.1 процента.

Превод и редакция: Ивелина Ватова