Волейболистките на Левски надиграха като домакини Берое (Стара Загора) с 3:0 гейма в първия мач между двата тима от полуфиналния плейоф в НВЛ-жени. Така "сините" тръгнаха успех в серията и взеха предимство от 1-0. Ето коментара на старши-треньорката на Левски Люка Дебърлиева за BGvolleyball.com след победата:

"Започнахме малко по-напрегнати. Всички осъзнават важността на тези мачове. Искаме да оправдаем второто място в редовния сезон, което е извоювано и с голяма доза късмет, и много работа".

"В следващите два гейма от мача бяхме много по-убедителни.  Основното ни оръжие след първия гейм бе блок-атака. Добра игра от центровете, атака от краищата. Отпуснахме се, поосвободихме се и мача беше много по-лесен за нас".

"Предстои ни много трудно гостуване в Стара Загара. Ще бъде "кърваво". Там трудно се играе, както и за тях предполагам не е лесно в нашата зала. Това е нормално. Ако се стигне до трети мач, ще тежи психологическия елемент и за двата отбора, фактът че този последен мач ще излъчи някой от тях на финал. В реванша в Стара Загора, за Берое ще им тежи повече, че могат да загубят шанса да стигна до финал, докато при нас ще, в третия мач  ще бъде много по-тежко, ако се стигне до такъв. Много се надявам да не се стигне до трети решителен двубой и да успеем да затворим полуфиналната серия още в Стара Загора".