Дунав завърши при нулево равенство с Астра в контролна среща, която се игра в Гюргево.

Първата по-опасна атака в мача беше в полза на русенци. В 6-ата минута многоходова комбинация завърши със слаб удар на Попадийн от границата на наказателното поле. В 20-ата минута атака на „драконите“ отдясно завърши с хубаво центриране на Н‘Диайе към Исмаил Иса, но ударът на нападателя беше блокиран от защитник на противника. Домакините на свой ред организираха няколко по-опасни атаки. В 26-ата минута опасно влизане отляво на нападател на Астра завърши с корнер за румънците, а няколко минути по-късно дойде и най-чистото положение за домакините, като ударът на дясното крило мина на сантиметри покрай страничната греда на Антонов.

В 28-ата минута първи жълт картон в срещата получи Христо Попадийн. В 30-ата минута Дунав организира много добра атака отляво, а центрирането на Иса, успоредно на голлинията, не достигна до връхлитащия в малкото наказателно Н‘Диайе. В 35-ата минута, след грешка в центъра на играч на Дунав, румънците организираха опасна атака по десния фланг, завършила с опасен удар отново покрай гредата на Антонов. В 42-ата минута съдията отсъди несъществуваща дузпа за Астра, но Станислав Антонов спаси удара от бялата точка.

В 43-ата минута съдията изгони от игра Динков за реплика към него, а само минута по-късно същото сполетя и старши треньора на „драконите“ Людмил Киров. Последното опасно положение за първото полувреме бе отново на сметката на гостите, а ударът на Н‘Диайе от около 20 метра беше избит в корнер от вратаря на Астра.

Второто полувреме отново започна много добре за гостите от Русе. Хубав пробив по дясното крило в 54-ата минута завърши с центриране към капитана Димов, който от 10-ина метра не успя да завърши с точен удар към вратата на съперника. Следващите няколко минути бяха изцяло за домакините, които изпуснаха две добри възможности да поведат в резултата, но неточни удари на техните нападатели ги лишиха от откриване на резултата.

В следващите минути бяха извършени доста смени и в двата отбора. Станоев се появи за сметка на Димов, Исаевски замени Васев, а Н’Диайе отстъпи мястото си на Щерев. В 74-ата минута се появи и новото попълнение Мадуба, който замени Иса. 10 минути преди края на срещата влязоха в игра и играчи от тима на Дунав до 19 години – Кристиан Върбанов замени Станкев. Направилият дебют за мъжкия отбор – Винченцо Ангелов влезе под рамката на вратата на мястото на Антонов. До края на двубоя „драконите” изпуснаха още едно положение след хубав пробив на Исаевски по левия фланг, но завършващият удар бе блокиран.