Премиерът Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева, съобщиха от правителствената пресслужба.

Цецка Цачева подава оставка заради евтиния апартамент

Двамата разговаряли и обсъдили свързаната с името ѝ имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяла решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството.
Гергана Пейчева, Dariknews.bg

„Знаете, че вчера още сезираха институциите за проверка по казуса. Това означава, че нямам притеснения за извършено престъпление и, че нямам връзки с фирмата“, заяви Цецка Цачева в първи коментар по темата за подадената оставка.

Тя припомни също така, че още вчера е изразила готовност за оставката, а днес вече е обяснила мотивите си пред премиера Бойко Борисов.


Борисов: Ще си понесем последствията, тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите
 
Нейното убеждение е следното: „Докато тече проверка от компетентните органи, аз смятам, че не мога да бъда министър на правосъдието.“

Нещо повече, Цачева поискала молба за платен годишен отпуск, докато парламентът гласува нейната оставка от поста министър на правосъдието.

Оставката ми е личен акт. Доказах го назад във времето, че мога да нося отговорност, например след президентските избори, припомни Цачева.

Цачева поиска Цацаров и КПКОНПИ да проверят закупен от нея имот
 
Не искам името ми да тежи на премиера Бойко Борисов и на правителството, особено в тази предизборна ситуация.
 
Решението за нейната оставка било споделено напълно от премиера. „Смятам, че така трябва да се носи отговорност“, каза още Цачева и бе категорична, че няма натиск от страна на министър-председателя за нейната оставка. Напротив - в спокоен разговор тази сутрин премиерът Бойко Борисов ѝ казал, че подкрепя напълно предложението ѝ за оставката от поста министър на правосъдието.

Чуйте какво още каза Цецка Цачева в прикачения звуков файл.