Люта разпра заформиха в ефира на Би Ти Ви политическите анализатори Георги Харизанов и Андрей Райчев. Поводът е скандалът с евтините апартаменти на властта. 

"Не искам да съм на мястото на Борисов. Трябва да решава дали да защити Цветанов, или да го махне. Но и едното, и другото са невъзможни. Ако го махне, Цветанов може и да проговори. Освен, ако не се раберат той мълчаливо да слезе, но не ми се вярва", каза Андрей Райчев

Думите му взривиха Георги Харизанов. "Това, че някой ще се разприказва, отдавна се говори и все нищо не се случва. Това означава, че няма за какво толкова да се разприказва. Убеден съм, че ще се излезе с позитив от ситуацията. И той ще покаже различния аршин по начина, с който се реагира в ГЕРБ и БСП", поясни Харизанов. "От какво позитив? От това, че 1 г. непрекъснато стават скандали ли", опонира Райчев. 

Три извода можели да се направят от ситуация според Харизанов. Той каза, че хората, замесени в "публичната драма", няма да останат без последствия. Той отказа да уточни какви ще бъдат мерките срещу Цветанов и Цачева. Но съобщи, че мерките ще бъдат взети "всеки момент". "Това ще покаже огромната разлика между ГЕРБ и БСП. Нинова отново излъга, че си е купила евтин апартамент преди да стане политик. Тя си е купила жилището през 2004 г. А на следващата година става заместник-министър. Как така? Всеки може да провери в интернет кога го е придобила и каква е била тя по това време.", контрира Харизанов. Той каза, че със сигурност водачът на листата на ГЕРБ няма да е с профила на водача на БСП.