Над 400 са продадените билети за благотворителния концерт в помощ на Теодор. Младият мъж се бори с диагнозата неустановена тромбоцитопения - понижен брой на тромбоцитите.  При липса на тези клетки кръвта не се съсирва.След неуспешно лечение у нас, турски клиники са готови с оферти за трансплантация на костен мозък, но първоначалната необходима сума е близо 133 хиляди евро. Средствата са непосилни за семейството.

Това е поредният общоучилищен благотворителен концерт, който се организира всяка година по идея на учениците. Изборът на кауза, която да подкрепят е винаги труден. Тази година ги разчувства историята на Теодор, тъй като средствата за неговото лечение са изключително спешни.

Концертът ще се проведе днес от 18 часа в операта. На място ще се продават допълнителни билети, а кутии за дарения ще бъдат поставени на входа и в залата.

Благотворителният концерт ще бъде открит от Комеди клуб София, които ще приемат ролята на водещи. Специални гости ще бъдат цигуларят Божидар Рахнев и формация “Маргаритки”. Сценарият ще бъде изключително пъстър, събирайки в себе си театрални представления, музикални изпълнения, танцови хореографии и др. В него ще се включат ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан”, ПГСАГ „Л. Байер”, НУМСИ „Хр. Морфова”, ПГ "Г.Милев", ТГ „Княз С. Търновски”, ПГЕТ „Г. С. Раковски”,  СУ „М. Горки”, СУ „В. Левски”, СУ „Иван Вазов”.

Инициаторите - младите омбудсмани на Стара Загора,  общественият съвет на младия омбудсман и Младежкият общински съвет, призовават старозагорци да се обединят около една добра кауза!


Концертът се провежда под патронажа на обществения посредник Надежда Чакърова, Държавна опера Стара Загора и община Стара Загора.