***
София.
От 15.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще се срещне с атлетите, които представиха страната ни на Световните Спешъл Олимпикс игри в Абу Даби 2019.

***
Стара Загора.
В 09.20 часа в зала „Пенчо Славейков“ вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в международната конференция „Жените на Балканите в следващите 100“.

***
София.
От 16.30 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с почетен плакет „Св. св. Кирил и Методий“ известния полски актьор и общественик Ян Енглерт в знак на признание на неговия значим принос към съвременното изкуство и популяризирането на българската култура.

***
София.
От 10.30 часа в парк-хотел „Москва“ ще се проведе VII редовен конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Сред официалните гости са премиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, лидерите на партиите от КП „Обединени патриоти“, представители на българските общности зад граница, интелектуалци и общественици.

***
София.
От 09.00 часа до 17.00 часа в залата за тежка атлетика на Национална спортна академия (НСА) ще се състои първи кръг от Републиканското първенство по силов трибой с екипировка.

***
София.
От 10.00 часа до 18.00 часа в Интер Експо Център ще се проведе второто издание на Silingo Fest.

***
София.
От 10.00 часа в кино „Одеон“ ще се състои тържествена церемония, на която Ян Енглерт ще бъде удостоен с почетното звание Doctor honoris causa на НАТФИЗ.

***
София.
В 10.00 часа в зала „Младост“ ще се проведе Четиринадесетото издание на международния турнир по спортни танци International Dance CUP Montana OPEN 2019.

***
София.
От 12.00 часа в Ритуалната зала на Централните софийски гробища ще се състои поклонение пред доц. д-р Игор Дамянов - бивш министър на образованието и дългогодишен преподавател в УНСС.

***
София.
От 14.00 часа в централата на ПП АБВ ръководството на партията ще даде пресконференция.

***
София.
От 14.00 часа до 20.00 часа с начало 15 мин. преди всеки кръгъл час в Руския културно-информационен център ще се проведе Ден на авиацията и космоса.

***
София.
От 15.00 часа в Университетски театър на Нов български университет ще се състои концерт по повод края на майсторския клас на проф. Сузана Клинчарова.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен клуб „Перото“ Николай Пеев ще представи книгата си „Интервюто“.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе галаконцерт „Детска мелодия на годината“.

***
София.
От 19.00 часа в Столичен куклен театър ще се състои 10-ата юбилейна церемония по връчване на наградите „Сивина“.

***
София.
От 19.00 часа в Национален музей „Земята и хората“ ще се състои концерт „Барок и романтизъм“, посветен на първа пролет и рождението на Й. С. Бах (21 март 1685).

***
Бургас.
От 11.00 часа в читалище „Съгласие 1905“ ще бъде открита изложба по повод Световния ден на водата.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Етнографския музей ще се състои лекция „Проучване на неолитно селище Буджака, гр. Созопол, от далечната 2010 г.“.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на нефтохимика ще се състои благотворителен концерт „Вечер на талантите“ в подкрепа на Сдружение „Онкоболни и приятели“.

***
Варна.
От 11.00 часа в храм „Св. Атанасий” ще се състои лекция на тема „Христос и жената“.

***
Варна.
От 11.00 часа в СУХНИ "Константин Преславски" на ул. "Атанас Георгиев" № 20, ще се проведе регионален кръг от състезания на Деветото национално състезание по правопис на английски език.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в парк „Света гора“ ще започне лекоатлетически крос „Ивайло“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Mall Велико Търново ще се проведе Винено изложение, организирано от Sommelier.BG.

***
Велико Търново.
От 11.00 и 14.00 часа в Голяма зала на Община В. Търново ще се проведе Международен фестивал за анимационни филми „Златен кукер“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в салон на НЧ „Искра“ Куклен театър ВЕСЕЛ представя: „Огнивото“ – детски куклен спектакъл.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов“ ще се проведе Пролетен концерт с участието на тенора Симеон Симеонов, на рояла – Иво Бонев.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в залата на ОУ „Димитър Благоев“ ще се проведе регионално състезание на Деветото национално състезание по правопис на английски език „Спелинг Бии“.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на политическата формация „Воля - българските родолюбци“, на която ще бъдат представени политическите партии, които се обединяват във връзка с предстоящите избори за Европейски парламент, както и водачът на листата.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа представители на мото клуба в Стражица ще дарят детско ортопедично легло на Отделението по Ортопедия.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в парк „Марно поле“ ще започне „Парти в парка“ – концертна програма и лазерно светлинно шоу.

***
Велинград.
От 09.30 часа ще започне Осмото издание на Националния фестивал “Пролетно хоро”.

***
Враца.
От 10.00 часа в „Бяла зала“ на Младежки дом ще се състои психологична занаятчийница в помощ на родителите – „Детската агресия говори“.

***
Враца.
От 10.30 часа в Куклената зала на ДКТ ще се играе постановката „Приключение на горската полянка“.

***
Враца.
От 11.30 ч. в Концертната зала ще се проведе Областен форум на тема „Цифровизацията – възможност за растеж на област Враца“.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градската концертна зала ще се състои концерт „Вокалисимо“.

***
Вършец.
От 10.30 часа в зала “Арена” ще се проведе ХІV издание на Международната Купа на общините на област Монтана – International Dance CUP 2019.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Конферентната зала на комплекс „Изида“ ще се проведе регионална среща „Един час с Харалан Александров за европейските ценности“, организирана от Жени ГЕРБ-Добрич.

***
Каварна.
От 09.30 часа по улиците „Александър Стамболийски“, „25-ти Септември“, „Георги Кирков“, „Христо Ботев“, Централен градски парк, „Гората на надеждата“, Парк „Лятно кино“, Парк „Спортна зона“ и в дворовете на училищата и детските градини ще бъдат засадени 200 нови дръвчета.

***
Ловеч.
Членовете и симпатизантите на СДС за поредна година ще отдадат почит пред жертвите на комунистическия терор на лагера „Слънчев бряг“ край Ловеч.

***
Монтана.
От 10.30 часа в голямата зала на Общинския младежки дом ще се състои пролетен концерт на Танцов ансамбъл „Младост“.

***
Плевен.
От 11.00 часа в НУ „Патриарх Евтимий“ ще се проведе областният кръг на математическото състезание ,,Европейско кенгуру".

***
Плевен.
От 18.00 часа на Камерна сцена в Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев" ще се играе куклената постановка „Безценното камъче“.

***
Пловдив.
От 10.30 часа на Гребна база Пловдив - Кулата, ет. 2, експертите на ОИЦ ще изнесат лекция на тема „Европейските средства в подкрепа на IT сектора“ по време на младежкото дизайн състезание за ученици и студенти Design WeekEnd 2019.

***
Поморие.
От 10.00 часа пред градския стадион ще се проведе 7-ият Национален турнир по спортно ходене.

***
Поморие.
От 17.00 часа в залата на Народно читалище „Просвета 1888“ Българо-гръцко дружество „Анхиало” – Поморие организира тържествен концерт, посветен на националния празник на Република Гърция и големия християнски празник Благовещение.

***
Русе.
От 08.30 ч. до 12.30 ч., в Отделение по трансфузионна хематология към УМБАЛ "Канев" – Русе ще се проведе национална кръводарителска кампания „В кръвта ти е да спасяваш животи".

***
Русе.
От 10.00 часа в спортен комплекс „Дунав“ ще се проведе осмото издание на Националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща“.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в НЧ „Климент Охридски 1858“ ще бъде открит фестивалът „Орфеево изворче“, а от 19.00 часа ще има Гала концерт, посветен на 26 март – Ден на Тракия.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в църквата „Св. Троица“ ще се състои поклонението пред автора на герба на знамето на Стара Загора Христо Танев. От 13.30 часа ще се извърши опело, а от 14.00 часа - погребението в гробищния парк в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в залата на Народно читалище „Свети Климент Охридски – 1858“ ще има концерт на лауреатите от Национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ – Стара Загора 2019, посветен на 26 март - Ден на Тракия и Одринската епопея.

***
Хасково.
В 09.00 часа на централния площад „Свобода“ ще се проведе шестият фестивал „Хайдушка софра“. В зала „Дружба“ от 09.30 ще започне танцовата програма.

***
Шумен.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” Елисавета Логинова ще представи книгата си „Царичина – съдбовен контакт”.