Вашингтон. САЩ наложиха санкции срещу 14 физичеки лица и 17 организации в Иран, които според Вашингтон участват в развиването на ядрената програма на Техеран, предава Reuters, като се позовава на изявление от американското финансово министерство.
Според Министерството на финансите на САЩ физическите и юридическите лица, изброени в списъка, са или пряко свързани с дейностите на иранската научноизследователска организация за отбрана СПНД, или са нейни дъщерни дружеств, или осъществяват дейността си в нейните интереси. „Американските власти предприемат решителни действия срещу физически лица и организации на всички нива, свързани със СПНД, който подкрепя отбранителната индустрия на иранския режим", заяви министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин.
„САЩ ще продължат да оказват максимален натиск върху иранския режим, като използват всички налични икономически методи, за да попречат на Техеран да създава оръжия за масово унищожение. Всеки, който се опитва да си сътрудничи с иранската отбранителна индустрия като цяло и в частност със СПНД, е изложен на риск от професионална, лична и финансова изолация“, допълни Мнучин.

Превод и редакция: Тереза Герова