Женският футболен клуб Варна тръгва по нов път, който със сигурност ще е доста по-добър и най-вече сигурен. Това обявиха днес на пресконференция новит управници на тима.

Новият шеф на Управиелния съвет е бившата състезателка и шампионска с Грандхотел Варна Геновева Христова-Мъри, която кще подпомага сериозно финансово и идейно чрез своята фирма клуба. На срещата с журналистите присъстваха още Веселин Бояджиев - член на УС, Мария Полименова - отговаряща за маркетинга и приема във Висшето училище по мениджмънт във Варна, треньорката на женския тим Елена Пеева и две майки на момичета, които тренират футбол - Мариела Генова и Йорданка Бояджиева.

ЖФК Варна ще си партнира сериозно с висшето бизнес училище. Идеята е тези момичета, които се занимават с този спорт в града, да имат реална възможност за образование, като в същото време продължат практикуването на любимата игра.

Геновева Христова е успял бизнесмен, с контакти зад граница и най-вече в Англия. Тя смята, че слагат началото на един нов модел на женския футбол у нас. "Когато си получавал нещо преди време и стигнеш до едно високо ниво, идва моментът, в който трябва и ти да дадеш", каза Христова.

Тя дори е провела много ползотворни разговори с представители на Министерството на спорта и други институции.

В ЖФК Варна се готвят повече от 120 момичета, каза треньорката Елена Пеева. Тези деца трябва да продължат да работят, а след това да се изучат и да останат близки до любимата игра. Мисли се и за партньорство с английски клубове, както и с такива от други страни.

„През последните 13 години работим сериозно, но знаете, че е мъка. Сега за първи път виждам някаква светлина в тунела“, каза Елеан Пеева. Момичетата до 13 години на „Варна“ са трикратни шампионки, а по-голямата част от тях играят и при 15-годишните. В тази възраст също са първи.

В клуба има четирима лицензирани треньори. Всичко това прави идеята за възстановяването на женския футбол в града доста реална. Работи се и за осигуряване на достатъчно спортна база. В момента има сериозни разговори с Техническия университет в тази посока.

През тази година Албена приема европейско първенство за девойки до 17 години, като две от състезателките на Варна са в състава, а Пеева е в треньорския щаб на "лъвиците".

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html