Капитанът на Славия Георги Петков, който държи рекорда за най-възрастен вратар в родния футбол, ще трябва да пази още 15 години. Самият страж на "белите" се е пошегувал с тези думи пред бронзовия медалист от САЩ'94 Пламен Николов.

@@@


"Наскоро се видяхме с Гошо Петков и му казах, че възнамерявам да сложа ръкавиците в края на сезона. През месец май ще запиша един-два мача на вратата, за да стана рекордьор. Майтапя се, естествено. Гошо ми отвърна с усмивка, че в такъв случай ще трябва да пази още 15 години", разказа Пинко в "От дузпа в тъч" по Sportal TV.

@@@


"Нямам обяснение защо след САЩ'94 не получих повече повиквателна за националния отбор. Иначе бенефисът ми беше преди две години в мача между ветераните на България и Швеция, когато почетохме нашия Трифон Иванов и Клас Ингесон. През 1993 година тръгна слух, че съм се уплашил преди мача с Австрия. Когато бяхме в САЩ, д-р Гевренов, лека му пръст, ме викна и ми сподели, че първоначално е вярвал на тези лъжи, но сега, като ме вижда с какво желание, с пукнато ребро, тренирам, вижда, че няма как да съм се уплашил във Виена", каза още легендарният вратар.