Младият талант на Ботев Пловдив Крис Добрев продължава да показва много сериозно израстване с жълто-черния екип. Нападателят отбеляза ново попадение в днешната контрола с Локо Сф и отново то бе изключително красиво. Добрев откри резултата в полза на канарчетата в средата на второто полувреме, след като при пробив отляво пусна двама играчи на червено-черните по пързалката, за да се разпише от малък удар.

 

Резултатът бе изравнен в 87′ след топовен удар, избит с мъка от Чворович и добавка от близо на играч на гостите. Само минута по-късно Локо Сф стигна до победата след контраатака и удар от границата на наказателното поле, с който сърбинът на вратата на канарчетата бе преодолян за втори път.

Ботев Пд – Локо Сф 1:2

Състав на Ботев Пд: Иван Чворович, Лазар Марин (Кардосо 45′), Ничев (Атанас Чернев 75′), Кристиян Димитров (Пиргов 45′), Филип Филипов, Лъчо Балтанов, Радо Апостолов (Работов 75′), Слави Шопов (Благовест Данчев 45′), Запро Динев (Иво Казаков 65′), Крис Добрев и Иван Василев (Доре 45′).

Контролната среща между отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) ще се играе на централния терен на „Футболен комплекс Ботев 1912“. Спарингът е днес от 14:00ч. и ще бъде излъчен НА ЖИВО в GlasTV.

Петима футболисти от „жълто-черния“ тим ще пропуснат контролата заради контузии. Това са Васил Шопов, Радослав Терзиев, Джонатан Перейра, Атанас Зехиров и Антон Карачанаков.