Американската асоциация за защита интересите на кинематографската индустрия в САЩ (MPAA) публикува отчет, в който се казва, че развлекателният пазар е достигнал нов максимум през 2018 година, като е генерирал доход от $96,8 милиарда. Специално се подчертава високия темп на ръст на стрийм услугите за предоставяне на поточно видео. Броят на стрийм потребителите в целия свят е нараснал до 613 милиона, което е с 27% повече в сравнение с 2017 година. За първи път броят на абонатите на стрийм услугите превишава този на абонатите за кабелни телевизии, които в края на миналата година са били 556 милиона.

Въпреки ръста на аудиторията на стрийм услугите и незначителното намаляване абонатите на кабелните мрежи, последните както преди имат по-голяма печалба, която в сравнение с 2017 година е нараснала с $6,2 милиарда. На второ място по доход MPAA посочва сателитната телевизия. Глобалният доход от цифровата дистрибуция е нараснал с 34%, като в същото време продажбите на физически носители са намалели с 14%. Очевидно е, че все повече хора предпочитат да купуват музика и филми в цифров вид, а не на дискове.

През 2018 година хората са дали $41,1 милиарда за кино и театър, и $55,7 милиарда за домашни музика и филми. Световният пазар на 3D филмите е спаднал с 20% и е достигнал нивото от 2013 година.

Пазарът на поточното видео значително нарасна благодарение на компаниите Amazon, CBS, Hulu и Netflix, които вече успешно се конкурират с традиционната телевизия. И това е само началото, като се има предвид, че към тях се присъединяват Apple, Disney и NBCUniversal.