Ръководството на Берое планира юношите на клуба, които през този сезон тренират с първия състав, да получат през лятото професионални договори. Това заяви в интервю за Радио Стара Загора изпълнителният директор на "зелено-белите" Илко Русев. "В момента е доста трудно да намерим някакъв баланс. Може би трябва да го направим, нямаме друг избор. Трябва да влязат момчета от школата. Планирали сме тези, които вече цяла година тренират с първия отбор от следващия шампионат да бъдат с договори на професионалисти и да бъдат част от мъжкия отбор", обясни Илко Русев.

"Една от причините да не направим гръмка селекция бяха юношите. Много забележки понесохме от страна на част от привържениците, които сериозно ни обвиняват, че нямаме момчета от школата. Постоянно сме критикувани в това отношение", отбеляза пред медията Илко Русев.

"Даваме си сметка, че за да преследваме някакви по-високи цели е трудно да даваме шанс на младите момчета. Аз лично съм разговарял няколко пъти с цялата школа какви са според тях причините да нямаме юноша в първия отбор. Основните причини са точно тези - поставените високи цели на мъжкия отбор. Сега опитваме се да поправим това. Тренират постоянно по 3-4 момчета с мъжкия състав, опитваме се да се аклиматизират по-добре, искаме да им даваме шанс. От друга страна сме притиснати от феновете че искат резултати", анализира изпълнителния директор на "зелено-белите"

"Трудно е, защото Александър Томаш казва "Вие ми поставяте цели". И е прав. Той от една страна иска да гони резултати, от друга ние искаме да наложим млади футболисти. Знам че има противоречие между цели и обиграване на млади футболисти, но ние няма накъде да отстъпваме повече. Търсим баланс. Така или иначе в следващия шампионат ще бъдем с няколко млади момчета", категоричен бе пред Радио Стара Загора Илко Русев.