***
София.
От 10.15 часа президентът Румен Радев ще се срещне с председателя на Централната избирателна комисия (ЦИК) Стефка Стоева и с ръководството на комисията на „Дондуков“ 2.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети Националния институт по метеорология и хидрология, който има професионален празник

***
София.
От 09.00 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев ще участва в Генералната Асамблея на Съвета на европейските геодезисти в хотел „Рамада“.

***
София.
От 09.30 часа в Международното висше бизнес училище ще бъде открита Шестнадесета международна научна конференция „Иновации и предприемачество в образованието и бизнеса“.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на Правила за измерване на количеството електрическа енергия.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Гигантски кристали“ на Националния музей „Земята и хората“, Ателие „Приятели с водата“ на Водноспасителната служба към БЧК ще постави началото на събитията, посветени на Световния ден на водата

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитрина Р., Мария Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Браиан С. и Калин Й., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петко Б., Стамен С. и Галин Б., за кумулиране на наказанията.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Валентин Димитров. (чл. 253 от НК ).

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алипи А. и Пламенка А. на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в Министерството на образованието и науката от 11.00 часа ще се проведе пресконференция по актуални въпроси, свързани със завършването на различните етапи в средното образование, както и за приема на студенти и докторанти във висшите училища и научните организации.

***
София.
От 11.30 часа в централното фоайе в сградата на МВР ще се проведе брифинг по повод открита процедура „Изготвяне на инвестиционни проекти, упражняване на авторски надзор и изпълнение на строително-монтажни работи (инженеринг) за изграждане на площадки за разполагане на контейнери”.

***
София.
От 11.30 часа заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще участва в Национална конференция „Обмяна на добри практики в природните науки“, която ще се проведе в 51 СОУ „Елисавета Багряна“.

***
София.
От 11.00 часа в Гранд хотел „София“ ще състои тържествената церемония по обявяване на резултатите от годишното национално проучване за определяне на „Индекса на административния капацитет на държавната администрация в Р България“. Организатор на събитието е Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Кирил Т., Милен В. и др. на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Клуба на авиацията на Терминал 1 на летище „София“, ще се проведе годишната пресконференция на АБА, на която ще бъде направен анализ на състоянието на българската гражданска авиация през 2018 г. От 13.00 ч. ще започне традиционната годишна среща, на която ще бъдат връчени годишните журналистически награди и наградите на АБА за принос в развитието на гражданската авиация. Ще бъде открита изложбата на тема „Там, където птиците не стигат“ от снимки, правени от професионален пилот.

***
София.
От 11.00 часа в Софийски арсенал - Музей за съвременно изкуство ще се състои пресконференция с Йоанна де Вос, куратор на изложбата „Ян Фабър. Не може да се избяга от изкуството“, която ще бъде открита на същото място в 18.30 часа.

***
София.
От 11.30 часа заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще участва в Национална конференция „Обмяна на добри практики в природните науки“, която ще се проведе в 51 СОУ „Елисавета Багряна“.

***
София.
От 11.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мирослав Ц. и Ивалин Й., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа в дома на временно отстранения кмет на Район „Младост“ Десислава Иванчева ще се състои пресконференция във връзка с подължаващото презастрояване в „Младост“ и новите имоти на властта и др.

***
София.
От 12.00 часа музиканти от БНР свирят за пациенти и специалисти във фоайето на Лъчецентъра на Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО).

***
София.
От 13.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Кирил К., Благой Д и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе среща на високо равнище на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ).

***
София.
От 16.00 часа председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов ще се срещне с прочутия полски актьор Ян Енглерт в зала „Запад” на Народното събрание.

***
София.
Председателят на партията Корнелия Нинова ще се срещне с лидерите на младежките леви организации в централата на БСП на ул. „Позитано” 20. Изявление ще има в 16.30 часа.

***
София.
От 17.00 часа с мач в зала „Универсиада“ ще бъде открит първият по рода си турнир за баскетболен юноши U16 Sofia Vivacom Cup 2019, организиран от БУБА Баскетбол със съдействието на София – евростолица на спорта.

***
София.
От 18.00 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Малко повечерие с Богородичен канон и акатист Втора статия в храм „Св. Параскева“.

***
София.
От 19.00 часа в Първо студио на Българското национално радио ще започне ХХII издание на Международния фестивал за съвременна клавирна музика ppIANISSIMO.

***
София.
От 20.30 часа на Терминал 2 на Летище „София“ ще се завърне Националната делегация от Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби.

***
Асеновград.
От 11.30 часа паметника на цар Иван Асен II ще се състои поклонение и откриване на мото сезон 2019 г., съвместно с мото клуб „Торнадо” – Асеновград.

***
Благоевград.
От 10.00 часа пред сградата на Община Благоевград ще бъде открит благотворителен базар „От сръчните ръце на мама“ в подкрепа на доброволческата кухня за бедни към църква „Св. Николай“.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Аулата на ЮЗУ „Неофит Рилски“ (Учебен корпус № 1) ще се състои тържествена церемония за връчване на дипломите на випуск 2018 от Философския факултет.

***
Благоевград.
От 11.00 часа пред Почетното консулство на република Казахстан в Благоевград ще бъде отбелязан Казахстанския пролетен празник Науръз.

***
Благоевград.
От 13.00 часа Радио Благоевград и „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград ще отбележат съвместно Световния ден на водата в Музея на водата.

***
Благоевград.
От 15.00 часа експерти от Дирекция „НП Рила” ще проведат беседа и интертактивна екоигра с третокласници от СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“.

***
Бургас.
От 11.00 часа заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Зорница Русинова ще открие Информационен ден по процедурата „Умения“ на ОПРЧР. Събитието ще се проведе в зала 2 на Експозиционен център „Флора“ в Приморски парк – Бургас.

***
Бургас
В Етнографския музей изложбата „Първа дарителска изложба“ ще представя нови експонати - дарени от жители на града през последните няколко години.

***
Бургас.
От 14.00 часа в туристически комплекс „Акве Калиде“ ще се проведе седмото издание на инициативата „Воден отпечатък“.

***
Бургас
От 19.00 часа в Културен дом на Нефтохимика ще бъде представена постановката „Прощална вечеря“ с участието на Михаил Билалов и Николай Урумов.

***
Българово.
От 11.00 часа в читалище „Съгласие 1905“ ще бъде отбелязан Световният ден на водата.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ – Варна на ул. „Георги Бенковски” №1, Станислав Иванов, председател на ПК „Финанси и бюджет” към ОбС, ще приема граждани.

***
Варна.
От 17.00 часа в Детска градина „Звездичка” децата ще се включат в Международен воден мост с инициатива на тема „Водата около нас“.

***
Варна.
Медицинският университет в града организира за шеста поредна година инициативата „Дни на отворените врати“.

***
Велико Търново.
От 07.30 часа в Църква „Свети Четиридесет мъченици“ ще се състои Празнична Света литургия, отслужена от Великотърновския митрополит Григорий.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Църква „Свети Четиридесет мъченици“ ще бъдат поднесени цветя на саркофага на цар Калоян.

***
Велико Търново.
От 09.10 часа в Църква „Свети Четиридесет мъченици“ ще бъде декламиран текст от Асеневата колона, слово ще произнесе кметът Даниел Панов, ще бдъе отслужен водосвет и благослов за здраве.

***
Велико Търново.
От 09.45 часа от Църква „Свети Четиридесет мъченици“ до Община Велико Търново ще тръгне празнично шествие с портретите на благодетелите на Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа пред Община Велико Търново ще се състои празничен ритуал за издигане на знамената, празнично слово ще произнесе кметът Даниел Панов, ще бъде отслужен благослов за здраве.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в голяма зала на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ ще започне тържествената сесия на Общински съвет – Велико Търново по повод празника на града.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред Община Велико Търново ще се състои празничен концерт с участието на Любо Киров, Севдалина и Валентин Спасови, празнично хоро.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в парк „Марно поле“ ще се състоят анимации, игри и забава за деца с Дуо „Барбароните“.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа пред Община Велико Търново ще бъдат представени отличените със статут „Почетен гражданин“ и награда „Велико Търново“.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа от площада пред църква „Св. Димитър“, Регионалният исторически музей организира безплатен пешеходен тур с беседа, посветена на празника на Велико Търново, предлага на 22 март.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание“ и в читалище „Надежда - 1869“ ще бъдат открити изложби „Учредителите. Търново и българската държавност“, посветени на 140 години от приемането на Търновската конституция.

***
Велико Търново.
От 15.00 часа дневници на първите законотворци в Следосвобожденска България ще бъдат показани в уникална изложба във фоайето на Читалище „Надежда – 1869“.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа пред Областен информационен център ще се състои подгряващо парти за Стрийт парад.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа от Областен информационен център до Царевец ще започне Стрийт парад.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа Камен Донев, заедно с част от екипа на филма ще представи своя авторския филм „Уют“ в кино Palace.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа на площад „Цар Асен I“ пред Царевец ще бъде излъчен Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“ с празнична заря.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа в Клуб 7 ще се състои „Диско парти на 80-е“.

***
Видин.
От 10.00 часа в музей „Кръстата казарма“ кметът на Видин Огнян Ценков ще участва в информационна среща, организирана от Министерството на младежта и спорта, със съдействието на Областна администрация Видин и Регионално управление на образованието. На срещата ще присъства заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

***
Видин./ с. Синаговци.
От 12.00 часа кметът Огнян Ценков ще посети село Синаговци, по случай отбелязването на Първа пролет.

***
Видин.
От 13.30 часа заместник-кметът на Видин Венци Пасков ще бъде гост на ХХII-ия екоконкурс „Старопрестолен Видин 2019“, който ще се проведе в ОУ „Любен Каравелов“.

***
Видин.
От 18.00 часа, в залата за изяви на Регионална бибилотека „Михалаки Георгиев“ кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ще присъстват на среща с футболната легенда Паро Никодимов, който ще представи автобиографичната си книга „С ЦСКА в сърцето“.

***
Враца.
От 12.30 часа в „Алея на франкофонията” в двора на ЕГ „Йоан Екзарх“ ще бъде засадено дръвче.

***
Враца.
От 13.10 часа в Актовата зала на ЕГ „Йоан Екзарх“ ще започне Празник на френския език.

***
Горна Оряховица./с. Върбица.
От 10.30 часа в НЧ „Градина-Върбица 1894“ ще започне Пролетен концерт с участието на деца от ДГ„Слънчице“ и ОУ „Васил Левски“.

***
Горна Оряховица./с. Поликраище.
От 10.30 часа в центъра на селото ще започне детски празник под надслов „Пролетта е дошла“.

***
Добрич.
От 14.00 часа в Художествена галерия – Добрич ще се проведе Работилница за въображение с учениците на СУ „Димитър Талев“.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център – Добрич ще започне пролетно зумба парти на Клуб по зумба при Младежки център – Добрич с ръководител Стоян Стоянов.

***
Дупница.
От 10.00 часа в ДГ № 9 „Слънце“ ще се проведе образователна беседа и занимателни игри с децата от третите и четвъртите групи. Експерт от дирекцията на Национален парк „Рила“ ще представи Световния ден на водата на тема „Вода за всички! Всеки е важен!“ водните ресурси и биологичното разнообразие на защитената територия.

***
Дупница.
От 13.00 часа Дирекцията на НП „Рила“ организира тематична беседа на тема „Вода за всички! Всеки е важен!“ по повод Световния ден на водата.

***
Ихтиман.
От 09.30 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави Архиерейска Преждеосвещенна света Литургия в храм „Успение Богородично“.

***
Казанлък.
От 14.00 часа в Младежкия дом ще се проведе състезание под надслов „Стратегът”, ориентирано към средните училища, професионалните гимназии, неправителствени организации и сдружения в Казанлък.

***
Казанлък.
От 17.00 часа в къщата на Кино-Фото Клуб „Искра“ ще бъде открита възпоменателна изложба с творби на фоторепортера на вестник „ Искра” Костадин Колев.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред паметния знак на почетния гражданин на Кюстендил Лили Шмидт ще бъде отбелязана годишнина от нейната кончина.

***
Мадан.
От 10.30 часа в Залата на общинска служба по земеделие, Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща със земеделски стопани от областта.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа еврокомисар Мария Габриел ще участва в Национална ученическа конференция в Пазарджик „Европейският парламент избран от мен 2019“.

***
Пазарджик.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА кметът на община Пазарджик Тодор Попов ще даде пресконференция, на която ще обяви дали ще се кандидатира за четвърти мандат като кмет.

***
Пампорово.
От 17.30 часа, в конгресния център на хотел „Перелик“ ще има брифинг за представителите на медиите във връзка с приключването и закриването на ИНТЕРСКИ КОНГРЕС 2019.

***
Паничище.
От 09.30 часа в посетителския център на Национален парк „Рила“ в Паничище ще се проведе Ден на отворените врати по повод Световния ден на водата.

***
Пещера.
От 17.30 часа в ХГ „Проф. Веселин Стайков“ ще бъде открита пролетна изложба.

***
Плевен.
От 10.00 часа в сградата на областната дирекция на МВР – Плевен ще бъде представен годишният отчет - анализ на дейността на ОДМВР - Плевен през 2018 г. На събитието ще присъстват главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и заместник директора на ГД „Борба с организираната престъпност“ - МВР старши комисар Стефан Джолев.

***
Плевен.
От 11. 30 часа в РИМ-Плевен ще се проведе час по екология в Музея на тема „Вода за всички. Всеки е важен“ с ученици от СУ „Христо Смирненски.

***
Плевен.
От 13.00 часа в РИМ-Плевен ще се проведе час по екология в Музея на тема „Вода за всички. Всеки е важен“ с ученици от СУ ,,Иван Вазов“.

***
Плевен.
От 14.00 часа в РИМ-Плевен ще се проведе час по екология в Музея на тема „Вода за всички. Всеки е важен“ с ученици от НУ ,,Отец Паисий“.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Зала 10 на Районен съд ще се гледа делото на подсъдимата Соня М. Срещу нея е повдигнато обвинение за парична измама в размер на 660 050 лв.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото на подсъдимата Халина М.-П. Срещу нея е повдигнато обвинение за неизплащане на данъчни задължения.в размер на 469 275 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Зала 12 на Районен съд ще се гледа делото на подсъдимите Иван Б. и Анна К. Срещу тях е повдигнато обвинение за изработване на фалшиви документи. Съставили са и 2 броя фалшиви дипломи за средно образование, 3 броя свидетелство за водач, превозващ опасни товари, лични карти и др.

***
Пловдив.
От 10.00 часа кметът инж. Иван Тотев ще открие нова зала в морския аквариум на Регионалния природонаучен музей – Пловдив по случай 45-годишнината на аквариума.

***
Пловдив.
От 11.00 часа зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще открие общоградски празник по повод Световния ден на водата – 22 март. Събитието ще се състои на на пл. „Ст. Стамболов“ 1 (Голяма община Пловдив).

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Зала 10 на Районен съд ще се гледа делото на подсъдимата Милена Б. Тя е обвинена в измама в размер на 11 154.77 лева.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в 6-а аудитория на Ректората на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, Юридическият факултет висшето училище организира Ден на отворените врати.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в книжарница Хеликон ученици от Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент Екзюпери“- Пловдив ще четат стихове на Димана Йорданова.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Балабановата къща ще се проведе концерт на възпитаника на Държавна консерватория „Чайковски“ Гьокхан Айбулус /пиано/ и заместник-директора на Държавна консерватория при Тракийски университет Одрин - Муса Ерен Ишкодралъ /виолончело/.

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе благотворителен концерт „Деца свирят за деца“ в подкрепа на деца със синдром на Даун.

***
Русе.
От 10.30 часа в зала 1 на Областна администрация – Русе ще се проведе пресконференция по повод стартиране изпълнението на проект „Областна администрация- Русе през погледа на гражданското общество“.

***
Самоков.
От 09.30 часа в посетителския център на Национален парк „Рила“ в Самоков ще се проведе Ден на отворените врати по повод Световния ден на водата.

***
Свищов.
От 10.00 часа в Първо българско народно читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“ ще бъде открит в 17-ия Национален фестивал на любителските камерни и кафе-театри.

***
Свищов.
От 17.30 часа в зала №1 на Община Свищов ще се проведе публично обсъждане на отчета за изпълнение на бюджета за 2018 г.

***
Сливен.
От 11.00 часа във фоайето на Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“ предстои да бъде открит барелеф на арх. Георги Козаров.

***
Сливен.
От 14.00 часа в зала ”Май” председателят на партия Национален фронт за спасение на България Валери Симеонов ще се срещне с представители на малкия и среден бизнес, членове и симпатизанти на НФСБ.

***
Смолян./с. Търън.
От 13.00 часа на центъра на населеното място, Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща със земеделски стопани от областта.

***
Смолян./ с. Момчиловци.
От 15.00 часа в кметството Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща със земеделски стопани от областта.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в ГПЧЕ „Ромен Ролан” – Стара Загора, зала „Америка за България”, ще се проведе първата среща по проект „(Не)Обикновените герои на стара Стара Загора“.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ ще започне XIX – ти национален детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа в зала 2 на хотел Верея ще се проведе информационен семинар-дискусия, организиран от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в РБ „Захарий Княжески“ ще се проведе вечер на талантите от СУ „Максим Горки“.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа Държавна опера-Стара Загора ще представи на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив своята най-нова постановка - „Италианката в Алжир“.

***
Хасково.
От 10.00 часа инициаторът и организатор на Фестивала за български хора и танци „Хайдушка софра“ Мишо Кадиев ще даде пресконференция в залата на втория етаж на Община Хасково.

***
Чепеларе.
От 10.00 часа Общинската служба по земеделие, Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща със земеделски стопани от областта.

***
Чепеларе./с. Хвойна.
От 11.30 часа в кметството Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие“ – Смолян ще проведе информационна среща със земеделски стопани от областта.