Разкриха информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. Събитието се проведе пред бизнес центъра в Хасково в рамките на кампанията “Бъди войник”.

До момента за сухопътните войски са обявени 185 свободни места, а за бригадата 40 места в трите гарнизона Стара Загора, Хасково и Ямбол. Военнослужещите подали заявление и кандидатстват са 380 човека. За Хасковското поделение са подали 19 кандидати за 5 от обявените свободни места. Утре е последният срок за подаване на документи. Това заяви командирът на 2 механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов. Конкурсът е обявен със заповед на министъра на отбраната Красимир Каракачанов.

На борсата всеки получи информация за условията за кандидатстване за военна служба, професиите в Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция“. На място хората се запознаха и с предимствата на професия „войник“, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.

На място бе изложена част от техниката на армията и въоръжение, а улицата беше затворена за движение на автомобили.

В 18.30 ч. в зала „Недялка Симеонова“ ще започне концертът на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Гвардейския представителен духов оркестър. Със свои изпълнения ще участват фолклорен танцов ансамбъл „Златна Тракия”, клуб по спортни танци „Гранд”, Мажоретен състав „Хасково”. Вход за концерта – свободен.

“В последно време обществото се отдръпна от това, какво прави Българската армия. Ако няма армия, няма държава”, подчерта бригаден генерал Костадин Кузмов.

Домакин на събитието е 31 механизиран батальон, Военно окръжие Хасково и Военен клуб Хасково.