Специалистите по здравни грижи в Стара Загора за втори път се събраха на протест. Те категорично отказват да приемат обещанията на здравния министър Кирил Ананиев, въпреки че са склонни да дадат толеранс от 20-тина дена на ресорното министерство за реални изпълнения на поставените от тях искания.

„Суха статистика и дългосрочни обещания-нас  това не ни устройва. Ние искаме бързи мерки, еднакви стартови заплати, достойно възнаграждение на нощния труд.
Dariknews.bg

Няма да чакаме до безкрайност, готови сме да излезем на палатков лагер и да преминем към ефективни стачни действия“, категорична е медицинска та сестра в УМБАЛ-Стара Загора Елена Яхшева. Тя призна, че нейни колеги споделяли, че са принуждавани от директорите на лечебните заведения, в които работят, да не ходят на протести.  

Dariknews.bg

„Ние сме търговски дружества, самофинансираме се, но средствата не достигат. Разбираме, че и директорите на болниците са с вързани ръце, затова едно от исканията ни е да се премахнат търговските дружества в сектора. Работим без медикаменти, без апарати или с морално остаряла техника. Затова нашият протест е подкрепен и от лекарите, които също работят при лоши условия.

Проблемът в цялото здравеопазване е глобален“, заявиха протестиращите в Стара Загора медицински специалисти.