Треньорът на ЦСКА Александър Попов коментира пред медиите победата над Пирин от 1/4-финалната серия в първенството. "Червените" спечелиха първия мач с 3:0. Наставникът на "армейците" засегна и темата с неясното бъдеще на зала "Васил Симов".

Г-н Попов, резултатът е категоричен в полза на ЦСКА. Мачът обаче не беше толкова лесен, колкото изглежда от цифровото изражение.

Така е. Плейоф е. В края на сезона всички момчета, независимо от кой отбор, дават най-доброто от себе си. Противникът днес го доказа. Всеки един от геймовете беше напрегнат и за нас, и за тях. Предстои ни тежко гостуване в Разлог след три дни. Както казах преди една седмица, за вас сигурно е интересно, за нас – малко нервно.

Треньорът на Пирин Мирослав Живков каза, че ЦСКА е проявил характер във важните моменти. Съгласен ли сте?

Отборът ни е почти един и същ в последните 3 години, откакто имаме спонсор. Това ни дава малко сигурност в тези тежки моменти да знаем какво да очакваме от самите себе си, въпреки че в последния гейм се получи голямо разконцентрирване в нашите редици. Във втория гейм, въпреки че ни поведоха с една точка с хубав сервис, ние запазихме спокойствие. Хубаво е, че досега печелим в нашата зала през целия сезон, което дава някакви гаранции.

@@@

Става актуален въпросът за залата. Ако ЦСКА продължи напред на полуфиналите, къде ще домакинства?

Мислех, че ще питате за "Васил Симов". Рано или късно ще започнем и тази тема. Сега все още сме на волейболна тема. Нека да се класираме, тогава ще коментираме. Опциите са ясни.

За зала "Васил Симов" кога ще говорим?

Чакаме яснота за мегапроекта в комплекса, където са се извоювали 56 титли. Силно се надявам дори да има строеж тук, ние да си запазим мястото, защото това е национално богатство. Няма привърженик и на Левски дори, който да каже нещо обратно. 56 титли в тази зала.

Да не стане късно, когато се разбере окончателният вариант на този проект?

Какво да направим? Чакаме и слушаме слухове.

Нямате ли официалната позиция на Министерството на спорта?

Нямаме. Сега не е и времето, сега е предизборно.

Заговори се, че ще останете без един от основните си спонсори. Вярно ли е това? Как ще се отрази във финансово отношение на отбора?

Нека да приключи сезонът, наистина има такива индикации, защото на хората им писва. Нашите спонсори не са от тези, които са на нашите конкуренти – кметски отбори, на които в провинцията им е малко по-лесно. Тук в София е доста сложно с финансирането. На някои от хората им писва. 4 години се мъчим да подпишем договор, за да инвестираме готови пари, за да пооправим някои неща и като не се получават, интересът от спонсора, мотивацията му затихва. Разбира се, че ние се стараем спортно да не разочароваме тези хора и да ги радваме с победи, но понякога само това не е достатъчно. Дано да не е късно. Все още сме малко в неведение. Нека да се съсредоточим върху волейбола, има още един месец, в който това ще е тема номер едно. След това ще видим накъде духа вятърът.

 

BGvolleyball.com