Олимпийският шампион от Игрите в Лондон през 2012 година Сергей Тетюхин е назначен за генерален мениджър на мъжкия национален отбор по волейбол на Русия. 43-годишният бивш вече волейболен национал сложи край на професионалната си кариера официано след сезон 2017/18, като в момента е в ръководството във ВК Белогорие (Белгород).

“Тетюхин поема поста на генерален мениджър на руския национален отбор. Тази длъжност не е нова, а задълженията не са се променили. Функционалността е много широка: връзката между треньор и състезатели, треньор и федерацията, състав и федерация, контрола върху това как националният екип провежда подготовка по предварително очертания план. Като цяло, всички въпроси, свързани с функционирането на екипа, са под контрола на генералния мениджър“, коментира генералния секретар на Руската федерация по волейбол Александър Яременко .

 Сергей Шляпников, Александър Яременко, Туомас Самелвуо и Сергей Тетюхин след утвърждаването на поста генерален мениджър на мъжкия национален отбор по волейбол на Русия Припомняме, че през март руската федерация избра финландеца Туомас Самелвуо за главен треньор на “Сборная“. 

Той наследи Сергей Шляпников, който бе начело на “сборная” от февруари 2017 година, но бе освободен от поста и бе назначен за ръководител на програмата за подготовка на мъжкия национален отбор за световното първенство през 2022, на което Русия е домакин.

BGvolleyball.com