Владимир Николов и Александра Владимирова, потомци на поета Кирил Христов, подариха оригиналния пръстен на патрона на 4-то основно училище “Кирил Христов” в Стара Загора.Пръстенът е изработен от сребро с ахат,  а поводът е 22-ри март – патронният празник на училището. Ръководството на училището е изпратило благодарствено писмо до родствениците, в което им благодари за дарителския жест.
Dariknews.bg
Цяла седмица възпитаниците на училището честват патронния празник. „Това дава възможността на децата да научат повече за Кирил Христов и да се радват на различни прояви през всеки ден от празничната седмица”,  обясни директорът на Четвърто ОУ Господин Балъкчиев. В продължение на пет дни училището се посещава от различни гости, провеждат се тържества и авторски изяви на учениците.
Dariknews.bg

Кулминацията на патронния празник е на 22-ри март, когато учениците ще шестват по старозагорските улици заедно с участниците в мажоретния състав и хора към училището.
Dariknews.bg

Директорът Балъкчиев се гордее не само със своите ученолюбиви и добри ученици, но и с колектива от педагози, който ги възпитава и учи. Всеки един от преподавателите поема различни инициативи и задачи, с които подпомага доброто образование на подрастващите.
Dariknews.bg

Коридорите в  4-етажното училище са украсени от тематични картини и послания, разделени в няколко алеи – алея “Европа”, алея “България” и алея “Стара Загора”, създадени по идея и дизайн на учителите. 
Dariknews.bg

Всяка година администрацията на  ОУ “Кирил Христов” се стреми да обновява и осъвременява обстановката и начина на преподаване. Добър пример за това е изработената азбука под формата на българския трибагреник, както и арт и релакс кътчетата, разположени в различни части на училището. 
Dariknews.bg