Животът може да е дълъг и прекрасен, стига да се грижим достатъчно добре за здравето си. Не казваме, че щом прочетете този материал, всички ще спрете да купувате тези неща от магазините, може би и ние също. Въпреки това е добре всички да знаят кои са „вредителите”, за които всички плащаме в магазините.

Отвече ви р.Споделихме ви и

След като разберете, че някои от тези неща, които ежедневно си взимате от супермаркета до дома са толкова вредни, може и да решите да спрете да ги слагате в количката си, докато пазарувате. Та, кой иска да плаща, за да влошава здравето си?

Ето ги и тях:

Полуготови продукти

Става въпрос за замразени зеленчуци, банички, палачинки, рибни и пилешки пръчици и т.н.

Кой не обича да си хапва такива неща и да се улесни в приготвянето им, като си ги закупи полуготови от супермаркета? В големи количества обаче тези храни са вредни за стомаха, бъбреците и черния дроб, Освен това съдържат мазнини, голямо количество сол, захар, консерванти и оцветители. Списъкът е наистина безкраен. По-добре не пестете усилия и просто си ги пригответе сами.

Фаст фуудс

Всички сме наясно, че храните от веригите за бързо хранене са много вреди. Това ни е ясно още от училище. Консумацията им води до затлъстяване, заболявания на стомашно-чревния тракт и уролитиаза. Харесвате ли пържени картофки? Е, по-добре си направете тази вредна храна у дома и в никакъв случай не я купувайте от супермаркет или от верига за фаст фуудс.

Готови продукти от кухнята на хипермаркета

Едва ли много от вас знаят, че обикновено салатите, кебапчетата, кюфтетата от кухнята на супермеркета се правят от стоки, чиито срок на годност изтича или вече е изтекъл. Въпреки много подправки, които им се слагат, за да притъпят миризмата, то те си остават вредни за здравето. Колкото и да бързаме е добре да приготвяме храната си у дома и да си я взимаме в офиса.

Газирани напитки и пакетирани сокове

Не е добре да пиете сода или пък пакетирани сокове. Вредни са, а и цената на някои от тези продукти може да едоста висока. Когато наистина искате да пиете портокалов сок и да сте сигурни, че няма да ви заболи стомаха – или си купете фреш или просто изстискайте плодове у дома.

Важно е да отбележим, че преди време шотландски учени проведоха проучване, според което пакетираните сокове съдържат прекалено много захар – около 110 килокалории и 26 грама захар в чаша ябълков сок и 105 килокалории в чаша кока-кола и 26,5 грама захар).

Защо захарта е вредна за тялото ни ли? Разбира се, заради риска от развитие на диабет и затлъстяване.

Плодови кисели млека

Плодовите кисели млека и сладкиши – всички те са много вкусни и изглеждат добре, но само визуално. В действително в тях има много консерванти, сгъстители, багрила.. и това с една единствена цел – да се удължи срокът на годност на продуктите, а и да се подобри външният им вид.

Много по-добре е да сложите домашно сладко в мляко или просто да начупите малко плодове в кофичка кисело мляко. Изборът е ваш, както и здравето.

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!