Едно от любимите и сравнително бързи неща, които приготвяме в нашия дом. Получават се 4 броя руладини, .

Отвече ви показахмеСподелихме ви и

Можете да гарнирате с картофено пюре или гарнитура от задушени моркови или други зеленчуци.



Продукти:

2 бр. пилешки гърди - големи /900 гр./
100 гр. бекон
100 гр. пушено сирене
500 гр. гъби - печурки
1 с.л. непълна пшенично нишесте
зехтин
кашкавал - за настъргване
черен пипер
чубрица
сол

Приготвяне:

Пилешките гърди разрязваме на две. Поставяме гърдите в торбичка и начукваме месото, внимателно до дебелина 5 мм.

Така получената пържола, посоляваме и добавяме прясно смлян черен пипер, сол и малко чубрица.



В единия край на всяко начукано месо, слагаме ивици бекон, резен пушено сирене и навиваме на руло. С помощта на клечки за зъби, захващаме месото да не се отвива.

В тиган съвсем за кратко, в малко зехтин, запържваме руладините. Поставяме в тавичка, заедно с нарязаните гъби, добавяме малко мазнина и печем около 25-30 минути в загрята фурна (200 градуса).



Разтваряме в 100-150 мл вода нишестето и го добавяме към гъбите, разбъркваме добре. (Можете да добавите и сметана или прясно мляко) Настъргваме кашкавал върху руладините и оставяме да се пече, докато придобие златист цвят.

Добър апетит от 

Харесайте , където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!